El Barça obté un triomf èpic a la pròrroga a la pista del campió (93-95)

El Barça ha fet una autèntica proesa per tal de mantenir el seu lideratge a l’Eurolliga. L’equip de Sarunas Jasikevicius ha guanyat a la pista del vigent campió europeu, l’Anadolu Efes, després d’una pròrroga. Els blaugranes han hagut de remuntar a la segona meitat els deu punts de desavantatge amb què s’ha arribat al descans. Sertac Sanli, que ha jugat contra el seu exequip, ha estat el màxim anotador dels catalans amb 24 punts.

Els visitants han començat el partit amb una bona defensa que tan sols ha concedit cinc punts als quatre primers minuts. El Barça ho ha aprofitat per obtenir set dígits d’avantatge. No obstant això, l’Anadolu Efes ha aconseguit enderrocar el mur blaugrana i fer vint punts en poc més de cinc minuts per arribar amb avantatge al final del primer quart (25-20).

Els turcs han superat els deu punts de diferència només començar el segon període. Els barcelonins han aconseguit reduir l’escletxa al marcador fins als tres punts liderats per les cistelles i les assistències de Nico Laprovittola. Pero l’Anadolu Efes ha tornat a ampliar considerablement el seu avantatge gràcies als vuit punts que ha anotat al minut abans del descans (47-37).

Els instants posteriors a la represa han estat molt ajustats i això perjudicava el Barça, que no aconseguia acostar-se al marcador. Finalment, l’equip de Sarunas Jasikevicius ha aconseguit reduir la diferència als últims minuts del tercer període gràcies a un parcial de 0-8. Els catalans han arribat a situar-se a tan sols dos punts del seu rival, però l’Anadolu Efes ha eixamplat una mica el seu domini abans de l’últim quart (68-62).

El darrer període ha estat marcat per la brutal exhibició de Sertac Sanli. El pivot ha anotat tretze punts als últims deu minuts i ha estat clau en la remuntada blaugrana. El Barça ha arribat al darrer minut de partit amb cinc punts d’avantatge. Però un triple de Vasilje Micic i dos tirs lliures de Shane Larkin han igualat el partit i forçat la pròrroga.

Kyle Kuric ha començat la pròrroga molt inspirat i fent set punts en poc més de dos minuts. L’equip de Jasikevicius ha obtingut un avantatge de set dígits gràcies a l’encert del nord-americà. Però Vasilje Micic ha tornat a liderar la reacció local per retallar la diferència i deixar-la en només un punt. Els culers han sentenciat el partit amb una jugada de dos més un de Rokas Jokubaitis a l’últim minut per deixar l’Anadolu Efes quatre punts per sota i sense temps per reaccionar.