Món Esport
Un lateral esquerre format a la Masia s’apropa al Barça

La secretaria tècnica del Futbol Club Barcelona ja planifica la plantilla del futur més immediat. El primer equip masculí ha completat un mes i mig de resultats i sensacions sublims. Feia molt temps que l’afició blaugrana no estava tan il·lusionada. El Barça ha reviscut després d’uns anys sense rumb. Ara competeix per guanyar una Europa League en la qual és favorit. Tot i això, Joan Laporta i Mateu Alemany compten amb tornar a la Champions, i somnien a fer-ho amb garanties per competir per guanyar el trofeu.

Per això, i per evitar el que ha passat des de 2017 quan els jugadors vestits de blaugrana han sentit l’himne del torneig en estadis com el d’Anfield, el de la Roma o el Da Luz de Lisboa, cal afegir, encara, més competitivitat a la plantilla. Llavors, a banda de mantenir la base que s’està consolidant els darrers mesos, amb Pedri González, Ansu Fati, Gavi, Ronald Araujo, Ferran Torres o Adama Traoré, cal millorar el que hi ha substancialment.

Després d’haver traçat un mercat de fitxatges esplendorós en termes ofensius, ara allò que preocupa més a la junta de Joan Laporta és la parcel·la defensiva. És la part que més urgeix una renovació. Actualment, la defensa titular en els partits de gala està formada per Dani Alves, Gerard Piqué, Ronald Araujo i Jordi Alba. La mitjana d’edat és de 32. Jugadors joves com Èric García, Sergiño Dest o el lateral esquerre Alejandro Balde encara no han estat capaços de convèncer el tècnic, Xavi Hernández.

Llavors, els dirigents del club treballen en, precisament, portar jugadors que competeixin per la titularitat amb els quatre defenses esmentats o, almenys, que ofereixin garanties per permetre el brasiler, els dos catalans i l’uruguaià un descans. A banda de la incorporació del central Andreas Christensen i de l’operació que s’intentarà fer pel lateral dret César Azpilicueta, el Barça té a tret, per fi, una competència per a Jordi Alba.

Un jugador que coneix l’estil de joc del Barça a la perfecció

Es tracta, igual que l’hospitalenc, d’un jugador format a la Masia que, a la vegada, va marxar fora per buscar oportunitats. Es tracta d’Alejandro Grimaldo. El valencià seria un jugador d’interès pel cos tècnic de Xavi. És jove (té 26 anys), té una bona experiència en l’èlit (està completant la seva setena temporada en un Benfica acostumat a guanyar lligues portugueses i a participar en la Champions) i, com ja s’ha dit, ha estat format a la Masia. I això és una cosa que Xavi valora molt, tenint en compte la seva obsessió per plasmar el joc de possessió après a les categories inferiors del club.

A banda de l’interès blaugrana pel jugador, se suma una circumstància que afavoriria el traspàs. I és que, segons informa el diari O Jogo, el club lisboeta haurà de fer retallades a la seva massa salarial, i per tant hauria de desprendre’s d’alguns futbolistes. En aquest sentit, Grimaldo acaba contracte l’any 2023. Llavors, si no el venguessin ara, la temporada que ve podria sortir sense que els portuguesos rebessin diners a canvi. Per tant, el probable interès del Barça, la situació contractual del jugador i la mala circumstància econòmica del seu actual club possibiliten el traspàs de cara a l’estiu vinent.



Més notícies
Haaland, jugador del Borussia Dortmund | Europa Press
Confirmada la condició bàsica de Haaland per fitxar pel Barça
Notícia: Confirmada la condició bàsica de Haaland per fitxar pel Barça
Comparteix
La premsa esportiva francesa assegura que el davanter noruec demana un contracte curt
Els jugadors del Barça, durant un entrenament de l'Europa League | FC Barcelona
Quan i on veure el Barça-Galatasaray
Notícia: Quan i on veure el Barça-Galatasaray
Comparteix
Els blaugranes disputen l'anada dels vuitens de final de l'Europa League al Camp Nou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa