El tenista suís Roger Federer ha anunciat la seva retirada als 41 anys. Amb un comunicat emès a les xarxes socials, ha donat a conèixer la seva decisió definitiva de deixar la raqueta. Els seus darrers anys han estat molt complicats a causa de les lesions i feia temps que no es trobava còmode sobre la pista. És per això que, explica, considera que ha arribat el moment de plegar: “Ha arribat el moment d’abandonar la meva carrera competitiva”. Això sí, abans d’abandonar el tenis professional definitivament, el tenista suís disputarà la Laver Cup del pròxim cap de setmana del 23 al 25 de setembre. Serà el seu últim torneig.

Roger Federer, un dels millors tenistes de la història, anuncia la seva retirada

Amb vint Grand Slams aixecats, es retira el primer membre del big three que ha dominat el tenis de les darreres dues dècades. Juntament amb Rafa Nadal i Novak Djokovic, Roger Federer ha glorificat una de les èpoques més competides de la història d’aquest esport, la qual serà recordada durant molts anys. Des que va guanyar els seus primers tornejos ATP l’any 2002, el suís no ha deixat d’aconseguir títols. El 2003 va arribar el seu primer gran triomf amb el Grand Slam de Wimbledon, el qual ha aixecat en fins a vuit ocasions, convertint-se així en el tenista que més vegades l’ha aconseguit. De fet, està considerat el millor de la història sobre herba.

En el seu palmarès, però, hi destaquen molts altres mèrits. Ha guanyat sis vegades l’Open d’Austràlia i cinc més l’Open dels Estats Units. Només ha aconseguit aixecar una vegada el Roland Garros, ja que Nadal, el millor de la història sobre terra batuda, li ho ha impedit en moltíssimes ocasions. La seva relació de gran rivalitat i a la vegada molta estima amb el tenista manacorí és un altre dels trets més identificatius de la carrera de Federer, ja que Djokovic va arribar més tard i no han tingut mai la mateixa amistat. En el palmarès del suís també hi figuren les sis Copes de Mestres, una Copa Davis i una medalla de plata olímpica. En total, té fins a 103 trofeus ATP.

L’elegància de Federer sempre ha estat el seu tret més significatiu

Més enllà dels títols, però, Roger Federer també serà sempre recordat com un dels tenistes més elegants de la història, per no dir el més elegant. En un esport on han destacat esportistes tan agressius i violents com John McEnroe o Andre Agassi, el suís ha demostrat que en el món del tenis també es pot triomfar amb elegància i bones maneres. Malauradament, la nova generació no s’ha emmirallat en ell i tenistes com Nick Kyrgios o Stefanos Tsitsipas són tot el contrari. En qualsevol cas, la seva suavitat, el seu talent i el seu geni sempre es posaran d’exemple a l’hora de parlar d’un tenista brillant.



Més notícies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a setembre 16, 2022 | 10:06
    bs setembre 16, 2022 | 10:06
    es retira el millor de tots els temps !! el més senyor, el més elegant, el més educat...es una llástima, ara només queda xulería, masclisme, cutrería, mediocritat i mala educació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa