Món Esport
Més problemes per a Nadal en el moment menys oportú

Rafa Nadal ha començat amb una derrota l’any 2023. El tenista espanyol està participant en la United Cup, un nou torneig, semblant a la Copa Davis però amb un format mixt, disputat a Austràlia, i que precedeix el primer Grand Slam de l’any: l’Open d’Austràlia. Doncs bé, ha caigut contra l’australià Alex de Miñaur, amb una remuntada inclosa, i suma la seva segona derrota consecutiva.

La primera derrota de Nadal a la United Cup va ser contra el britànic Norrie

El balear forma part de l’expedició espanyola que està disputant el torneig. Aquest equip està immers en un grup amb el Regne Unit i amb Austràlia. Després que els britànics s’emportessin el duel contra els oceànics, van repetir contra els ibèrics. Per tant, van segellar l’accés a la següent fase, eliminant les altres dues nacions. Entre el Regne Unit i Espanya no va haver color: de cinc duels, quatre els van guanyar els primers.

Els tenistes Paula Badosa i Rafa Nadal, a Sidney | Europa Press
Els tenistes Paula Badosa i Rafa Nadal, a Sidney | Europa Press

I dins d’aquests cinc duels, el primer el va jugar Nadal. I el va perdre. Cameron Norrie, que va tenir un notable 2022, també va remuntar el rei de la terra batuda. Després que Nadal comencés guanyant el primer set per 6-3, el britànic li va fer un 6-3 i 6-4 que va obrir la veda del seu equip per acabar segellant l’accés a la següent fase.

Nadal torna a patir una remuntada adversa, contra l’australià De Miñaur

Doncs bé: aquest dilluns, Nadal ha tornat a començar perdent una sèrie. Contra l’australià De Miñaur, ha caigut per 6-3, 1-6 i 5-7. A efectes del torneig, ja no hi ha gaire en joc. Només l’honor d’acabar amb una sèrie guanyada. Ara mateix, a falta de tres partits, hi ha un empat, gràcies a la victòria de Nuria Párrizas sobre Maddison Inglis. En canvi, a efectes resultadistes, la mala actuació de Nadal podria provocar que perdi el número 2 al rànquing ATP.

I finalment, a efectes de sensacions, les derrotes són encara més cabdals. L’Open d’Austràlia, el torneig que tots els grans tenistes tenen entre cella i cella i que el de Manacor va guanyar l’any passat, comença el 16 de gener, i durarà fins el dia 29 del mateix mes. Mai és positiu arribar-hi amb dues derrotes consecutives. I tampoc ho és amb cap partit en dues setmanes. Per això, i segons diversos mitjans, podria entrar a última hora a la nòmina de tenistes que disputaran l’exhibició Kooyong Classics, en la qual hi serà, entre altres, Carlos Alcaraz, que no ha participat a la United Cup.



Més notícies
Rafa Nadal, tenista manacorí | Europa Press
Impactants declaracions de Rafa Nadal sobre Leo Messi
Notícia: Impactants declaracions de Rafa Nadal sobre Leo Messi
Comparteix
El tenista manacorí ha reconegut que va plorar amb el triomf de l'argentí al Mundial
Rafa Nadal, tenista manacorí | Europa Press
Nadal consuma el seu fracàs més inesperat
Notícia: Nadal consuma el seu fracàs més inesperat
Comparteix
El tenista manacorí ha caigut estrepitosament a les Finals ATP amb dues derrotes inapel·lables
Rafa Nadal, tenista | ATP
Nadal, a punt d’entrar en una crisi sense precedents
Notícia: Nadal, a punt d’entrar en una crisi sense precedents
Comparteix
El tenista balear ha ensopegat contra el canadenc Felix Auger-Aliassime a la Copa Màsters, i suma la seva quarta derrota consecutiva
Rafa Nadal, tenista professional | Europa Press
Nova decepció per a un Rafa Nadal que no aixeca el cap
Notícia: Nova decepció per a un Rafa Nadal que no aixeca el cap
Comparteix
El tenista manacorí s'ha complicat les Finals ATP amb una derrota inesperada contra Taylor Fritz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa