La Penya i el Manresa guanyen i el Barça deixa d’estar invicte

La gran sorpresa de la darrera jornada de la Lliga ACB ha estat la primera derrota del Barça en Lliga aquesta temporada. A més, aquesta desfeta ha arribat en un partit on els blaugranes han jugat com a locals. El València ha superat l’equip de Sarunas Jasikevicius per 79-87. Les notícies positives pels catalans han estat la victòria de la Penya per 84-78 davant el Casademont Zaragoza i el triomf del BAXI Manresa contra el Río Breogan per 86-75.

El Joventut s’emporta un partit molt travat

L’Olímpic de Badalona va acollir un partit ajustadíssim entre el Joventut i el Casademont Saragossa. Els locals no van poder escapar-se al marcador en cap moment a causa del seu desencert des de la línia de tres punts. La Penya tan sols va anotar dos triples dels setze que va intentar. El jugador decisiu per l’equip de Carles Duran, sobretot, a la segona part va ser Ante Tomic. El pivot va anotar 24 punts i va ser absolutament clau perquè els verd-i-negres asseguressin el triomf. Quan la Penya guanyava per dos punts i faltava poc més d’un minut, Tomic va fer un dos més un que va sentenciar el partit. Els badalonins són sisens a la classificació.

El València presenta la derrota al Barça

Sorpresa al Palau Blaugrana tot i que el València té una de les millors plantilles de l’ACB. El Barça no va saber parar els millors jugadors de l’equip valencià i aquest fet va penalitzar els locals des de bon principi. Els blaugranes van marxar al descans per davant al marcador, però l’equip visitant estava molt viu i tan sols amb tres punts de desavantatge. La igualtat es va mantenir fins a l’últim període, quan el València va aconseguir un parcial de 2-15 que va noquejar l’equip blaugrana. Aquesta derrota fa que el Barça perdi el lideratge en favor del Reial Madrid.

El Manresa entra en la zona play-off

El BAXI Manresa es manté ferm en la lluita per les vuit primeres posicions. L’equip de Pedro Martínez va controlar el partit davant el Breogan en tot moment. Els manresans van superar els deu punts de diferència al segon quart i el seu avantatge va arribar a superar els vint punts abans del descans. Els visitants van retallar la distància fins als deu punts a l’últim període, però en cap moment van fer perillar l’avantatge local. El màxim anotador del partit va ser Ismail Bako, que va aportar 17 punts als catalans. El Manresa se situa vuitè a la classificació.