Món Esport
Àlex Rins guanya a València i Bagnaia es proclama campió de Moto GP

A vegades, els miracles es compleixen. I si utilitzem el terme en l’àmbit esportiu, encara més. Però no deixen de ser això: miracles. I aquesta vegada, la providència divina no ha estat del costat de Fabio Quartararo. El pilot francès no només havia de guanyar la cursa si volia ser campió, sinó que havia d’esperar que Pecco Bagnaia acabés catorzè o pitjor. El de Ducati ha protagonitzat una carrera molt intel·ligent, sense córrer riscos -més enllà d’un toc amb Quartararo, al principi-, conscient que ho tenia tot a favor per proclamar-se campió mundial a València. I així ha estat: Bagnaia acaba, després de 15 anys, amb la sequera de títols de Ducati . D’altra banda, Àlex Rins ha quallat una gran carrera i ha guanyat a València, una victòria especial per a ell, la segona consecutiva. Marc Márquez, quan anava quart, ha caigut i no s’ha pogut acomiadar de la temporada sobre la pista, igual que Aleix Espargaró, qui és quart a la classificació final. Álex Márquez també ha caigut i Maverick Viñales s’ha hagut de retirar.

Bagnaia, campió de Moto GP

Des que l’australià Casey Stoner es va proclamar campió l’any 2007, la marca italiana no havia aixecat cap trofeu de campions de Moto GP. Avui, a València, Pecco Bagnaia ha acabat amb aquesta sequera. Al davant, ha tingut un Fabio Quartararo que ho ha intentat fins al final, però finalment la balança s’ha declinat a favor de l’italià. Quartararo ha acabat quart i Bagnaia, vuitè. Al de Ducati li valia ser catorzè o millor, per tant, no ha patit per assegurar el triomf final. Un petit toc al principi entre Quartararo i Bagnaia ha posat la por al cos a Pecco, a qui se li ha desprès un tros de la moto, però finalment no ho ha notat i ha pilotat amb molta intel·ligència, sense voler conservar les posicions. Itàlia torna a tenir un campió del món. L’últim va ser Valentino Rossi, l’any 2009.

Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press
Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press

Àlex Rins salva una mala cursa dels catalans

Amb la victòria, Àlex Rins ha acabat amb bon gust de boca una temporada d’alts i baixos per al pilot català. No han tingut la mateixa sort ni Marc Márquez, ni Álex Márquez ni Aleix Espargaró, ni tampoc Maverick Viñales. El múltiple campió mundial ha caigut quan anava quart, lluitant per entrar al podi, i no s’ha pogut acomiadar de la temporada d’una bona manera. El seu germà també ha anat per terra, igual que Espargaró, que amb la seva caiguda ha perdut qualsevol opció d’acabar l’any com a tercer classificat de Moto GP. D’altra banda, Maverick s’ha hagut de retirar per problemes a la moto.



Més notícies
Pecco Bagnaia, pilot de Ducati | Europa Press
Pecco Bagnaia guanya a Malàisia i és campió virtual de Moto GP
Notícia: Pecco Bagnaia guanya a Malàisia i és campió virtual de Moto GP
Comparteix
L'italià serà campió a València si suma dos punts; Aleix Espargaró es complica el podi després de quedar desè
Marc Márquez, a Philipp Island | Europa Press
Marc Márquez obté el podi número 100 a Moto GP amb un final memorable
Notícia: Marc Márquez obté el podi número 100 a Moto GP amb un final memorable
Comparteix
El pilot de Cervera aconsegueix la segona posició a Philipp Island després d'una lluita final amb Àlex Rins; Bagnaia, més a prop del títol
Aleix Espargaró, piloto de MotoGP | Europa Press
Viñales suma un nou podi de MotoGP pel motor català i Aleix acaba sisè
Notícia: Viñales suma un nou podi de MotoGP pel motor català i Aleix acaba sisè
Comparteix
Maverick Viñales ha tingut opcions de posar-se primer, però l'experiència de Bagnaia l'ha portat a la victòria
Carlos Sainz, pilot de Fórmula1 | Europa Press
Carlos Sainz disposa d’una oportunitat per fer història al món del motor
Notícia: Carlos Sainz disposa d’una oportunitat per fer història al món del motor
Comparteix
Carlos Sainz podria guanyar la seva primera cursa com a pilot de Fórmula1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa