Món Esport
Marc Márquez torna a competir quatre mesos després

S’ha acabat l’espera. Enrere queden quasi quatre mesos d’impaciència, recuperació i lluita. Després de la seva fatídica caiguda i de passar pel quiròfan, Marc Márquez per fi tornarà a pujar a una moto i a competir a la Moto GP. En un comunicat, el seu equip, Repsol Honda, ha anunciat que el cerverí correrà al Gran Premi d’Aragó d’aquesta setmana.

En primer lloc, l’equip ha compartit un divertit vídeo, al qual figura Márquez d’esquenes. En primera instància hi surt jugant a un joc de videoconsola de Moto GP, tot escollint un circuit. Però en una transició del joc, es canvia de samarreta per posar-se l’uniforme de l’equip, amb gorra inclosa, i per acabar girant-se, mirant a càmera i picant l’ull.

L’objectiu de Marc Márquez al Gran Premi d’Aragó, segons Repsol Honda

En el comunicat formal, el conjunt japonès ha especificat que “després d’haver completat una fructífera prova de dos dies a Misano i de continuar amb un intens entrenament a casa, Márquez i el Repsol Honda Team han posat una data per al seu retorn: el Gran Premi d’Aragó”.

A continuació, ha reconegut que “l’objectiu del cap de setmana serà continuar millorant les prestacions de la moto de Márquez i valorant el seu rendiment durant la intensitat d’un cap de setmana i una cursa de Gran Premi”.

D’altra banda, el mateix Márquez també s’ha expressat. Ha compartit un vídeo en les seves xarxes socials, amb el seu gran i característic somriure, celebrant que el retorn es donarà a Aragó, amb la seva afició, i deixant clar que la decisió de tornar ja va adreçada a “sumar quilòmetres” especialment per preparar-se per a la temporada vinent.

La fatídica caiguda de Marc Márquez i la posterior operació

Han passat 108 dies des que l’hexacampió de la competició va anunciar als seus seguidors, a través d’un text a les seves xarxes socials, que “malauradament he de fer una aturada en aquesta temporada 2022 que em mantindrà allunyat durant un temps de la competició”. Ho va fer després d’una greu caiguda que acabava de patir, al Gran Premi d’Itàlia.

En la sessió classificatòria, al circuit de Mugello, va relliscar en una corba. La seva moto es va desequilibrar i ell va sortit volant per damunt del vehicle. El seu cos va fer la volta i la seva esquena va impactar contra el terra. Gràcies a les proteccions, va poder aixecar-se de seguida. La imatge, però, va acabar de ser del tot esgarrigosa ja que la moto es va incendiar de seguida.

Si bé el dia següent va competir a la cursa, la desena posició i les sensacions van evidenciar el pitjor: calia una aturada per tornar més fort. Poc després de l’anunci, el 2 de juny va operar-se a la clínica Mayo de Rochester (Minnesota). Li van fer una osteotomia humeral per a corregir en un 30% la rotació de l’os a l’alçada del colze.

A partir d’això, el català va fer un compte enrere per tornar. Márquez és un dels esportistes més competitius del món, i per tant és evident que volia tornar com més aviat millor. Va rebre l’alta mèdica l’agost, i va reprendre els entrenaments. Finalment, la setmana passada va participar a les dues jornades de test col·lectiu que van fer els equips de Moto GP, va completar cent voltes i ja va comunicar a Repsol Honda que estava preparat per tornar.

Márquez supera les expectatives

Fa un mes, en la celebració del Gran Premi d’Àustria, el cerverí, va participar en una roda de premsa. Allà va recalcar que “la meva intenció és fer alguna cursa aquest any. La setmana que ve tindré la resposta si és possible o no. No sé si seran dues o tres carreres. Els metges em diran la situació de l’os, i quan estigui preparat tornaré. És important tornar per preparar el 2023″. Finalment, però, correrà més de “dues o tres carreres”.

La temporada de Marc Márquez fins l’accident a Itàlia

Fins la fatídica caiguda, el número 93 estava fent una temporada sense grans ostentacions, tenint en compte el seu potencial. Ha participat en vuit grans premis, i mai no ha passat de la quarta posició. Va fer tres sisenes posicions i la darrera i esmentada desena posició.

A més, a Indonèsia no va córrer com a conseqüència d’una altra caiguda. El cap de setmana següent també es va perdre la cita a Argentina, per culpa de l’episodi de diplopia. A partir d’ara, tindrà l’oportunitat de rescabalar-se en les darreres sis curses de 2022, d’escalar posicions (actualment ocupa la quinzena) i, el més important, de retrobar-se amb ell mateix i tornar a somriure.



Més notícies
Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press
Marc Márquez podria tornar a competir aviat
Notícia: Marc Márquez podria tornar a competir aviat
Comparteix
El pilot català es recupera, això sí, amb prudència
Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press
Honda comenta quan podria tornar Marc Márquez als circuits i són optimistes
Notícia: Honda comenta quan podria tornar Marc Márquez als circuits i són optimistes
Comparteix
Marc Márquez podria tornar a competir aquesta mateixa temporada
Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press
Nou podi per Aleix Espargaró mentre Marc Márquez acaba en la desena posició
Notícia: Nou podi per Aleix Espargaró mentre Marc Márquez acaba en la desena posició
Comparteix
Bagnaia guanya el Gran Premi d'Itàlia seguit de Quartararo i Aleix Espargaró
Marc Márquez cau de la seva moto | Europa Press
VÍDEO | Nova caiguda esgarrifosa de Marc Márquez, que tornarà a ser operat
Notícia: VÍDEO | Nova caiguda esgarrifosa de Marc Márquez, que tornarà a ser operat
Comparteix
El pilot català ha anunciat que passarà per quiròfan i es perdrà gran part del que queda de temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa