Món Esport
El pilot espanyol Carlos Sainz guanya per primera vegada a la Fórmula1

El pilot madrileny Carlos Sainz ha sortit des de la primera posició del Gran Premi de Gran Bretanya després que ahir aconseguís la ‘pole position’ a la sessió de classificació. No obstant això, sabia que tenia grans pilots al darrere com Max Verstappen, Sergio Pérez, Lewis Hamilton o el seu company de l’escuderia Ferrari, Charles Leclerc. Però finalment, Sainz, que ja havia acariciat la victòria en més d’una ocasió, ha aconseguit guanyar el seu primer Gran Premi de la Fórmula 1.

La crònica del GP de Gran Bretanya

El Gran Premi de Gran Bretanya ha començat amb un protagonista inesperat, ja que el pilot xinès d’Aston Martin, Ganyu Zhou, ha patit un accident molt fort abans d’arribar a la primera corba, el qual ha estat provocat per una manca d’espai on el francès Pierer Gasly, el britànic George Russell i el xinès Zhou han picat un rere l’altre. El més perjudicat ha estat pilot d’Aston Martin que ha patinat amb el cotxe del revés i rodes amunt fins a topar amb les proteccions del circuit, que han aturat l’impacte. El xinès està fora de perill segons ha informat la mateixa Fórmula1.

L’accident ha provocat una bandera vermella, suspenent l’inici de la cursa, fet que ha beneficiat a Carlos Sainz, que havia vist com Max Verstappen, actual campió del món i líder del Mundial de la Fòrmula1, es posava primer del Gran Premi. La cursa ha tornat a començar i Carlos ha mantingut Verstappen a la segona posició. No obstant això, el neerlandès Verstappen, ha tornat a avançar a l’espanyol poques voltes després, fent que el somni de Carlos s’esborrés per primer cop del seu cap, on tot seguit ha començat a rebre pressions del seu company Leclerc que el volia avançar, ja que tenia més velocitat i començava a perdre temps respecte als seus perseguidors.

Tot ha canviat en un instant, quan Max Verstappen ha començat a perdre velocitat i Carlos ha pogut avançar al neerlandès per tornar a liderar la cursa, Verstappen ha hagut d’anar al box per canviar pneumàtics i no se l’ha tornat a veure competir pel primer lloc. Després ha estat Leclerc qui ha liderat el Gran Premi, on Hamilton, que era tercer, s’ha anat aproximant més i més a Carlos, que es trobava a la segona posició, i al seu company d’equip. Quan semblava que Lleclerc podia tenir la victòria al sac i ben lligada, un cotxe de seguretat ha fet reduir el ritme de tots els pilots fent que Carlos tingués una nova oportunitat per passar Leclerc i arribar a la part més alta del podi.

I així ha estat, Carlos ha avançat amb el seu Ferrari a Charles Leclerc, a menys de deu voltes pel final, on s’ha mantingut ferm, sense cometre errors per tal d’aconseguir la primera victòria de la seva carrera com a pilot de la Fórmula1, un premi que Sainz feia temps que buscava. Amb aquesta victòria, Ferrari recupera bones sensacions, però l’escuderia Red Bull, on pilota Max Verstappen, continua liderant les classificacions del Mundial de constructors i de pilots. Fernando Alonso ha acabat cinquè, l’asturià ha començat la cursa des de la sisena posició.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Xavi descarta un altre jugador per començar la pretemporada
Notícia: Xavi descarta un altre jugador per començar la pretemporada
Comparteix
Neto tampoc s'incorporarà amb el primer equip aquest dilluns
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Laporta sorprèn revelant les intencions del Barça amb Frenkie de Jong
Notícia: Laporta sorprèn revelant les intencions del Barça amb Frenkie de Jong
Comparteix
Joan Laporta farà tot el que pugui per tal que el Barça es quedi Frenkie de Jong
Carlos Sainz, pilot de Fórmula1 | Europa Press
Carlos Sainz disposa d’una oportunitat per fer història al món del motor
Notícia: Carlos Sainz disposa d’una oportunitat per fer història al món del motor
Comparteix
Carlos Sainz podria guanyar la seva primera cursa com a pilot de Fórmula1
Rafa Nadal i Lorenzo Sonego, tenistes professionals | Europa Press
Rafa Nadal genera una nova polèmica a Wimbledon criticant el seu rival
Notícia: Rafa Nadal genera una nova polèmica a Wimbledon criticant el seu rival
Comparteix
Rafa Nadal: "Crec que m'he equivocat. Em sento malament si li ha molestat"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa