Mor Antoni Martra, referent del patinatge i reprimit per defensar la selecció catalana

L'expresident del Reus Deportiu i la Federació Espanyola de Patinatge tenia 80 anys

El reusenc Antoni Martra i Solé, una de les figures més importants de l’hoquei català i estatal, ha mort als 80 anys. Martra va ser president del Reus Deportiu entre el 1967 i el 1970 i posteriorment es va convertir en president de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), entre 1994 i 2004.

Justament a la FEP va viure un dels casos més mediàtics de l’hoquei català i estatal dels darrers anys. El 2004 la Federació Catalana de Patinatge (FCP) va aconseguir que la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) reconegués l’oficialitat de la FCP per poder competir en campionats mundials i europeus. Aquest cas, conegut com “la crisi de l’hoquei” a Madrid va comportar un daltabaix important al Consell Superior d’Esports, que va obligar a dimitr Martra de la presidència de la FEP.

Entre els anys en els quals Martra va presidir el patinatge estatal, aquest va viure una etapa daurada. La seva figura és un referent en el món de l’hoquei i les altres disciplines sobre patins i des de molts sectors d’aquest entorn han mostrat la seva tristesa per la mort del reusenc.

Més informació

Nou comentari