Món Esport
La USAP encadena 3 partits contra rivals directes pel manteniment al Top 14

Caixa o faixa. L’equip de Perpinyà comença l’any 2023 a la cua de la classificació del Top 14 i té per davant un calendari que en poques setmanes deixarà les coses clares. La USAP es desplaça aquest dissabte a Clermont (11e en la classificació) i rebrà l’Estadi Francès (2n) –l’únic que no és rival directe, perquè la seva batalla és a la parta baixa de la taula– abans d’anar a Brive (13e) i acollir el Pau (12e). Una sèrie de partits cabdals que els nord-catalans encaren amb una infermeria ben plena i molts símptomes de crisi.

Han calgut només dos partits perquè el dubte s’apoderi de l’estadi Aimé Giral de Perpinyà. Dues derrotes acumulades durant les festes de final d’any, que matemàticament situen la USAP entre l’espasa i la paret. Últim classificat, l’equip nord-català no té més remei que marcar punts contra els seus adversaris directes, cosa que li ofereix el calendari de gener i febrer.

La USAP enfronta aquesta sèrie de partits sense el seu capità, Mathieu Acebes, expulsat amb targeta vermella la setmana passada. Una absència de pes que s’afegeix a la llarga llista de jugadors que ja omplen la infermeria. La llei de les sèries no perdona: Lotrian, Eru, Velarte, Tedder, Witty, Brazo, Ugena, Duguivalu, Galletier… tot plegat esdevé un trencaclosques gairebé impossible de resoldre per als entrenadors Gérald Bastide i David Marty. Sense molts dels titulars, la USAP deixa entreveure el fons del problema: Perpinyà té el pressupost més petit del Top 14 i, per tant, no disposa de la mateixa reserva de jugadors que els altres clubs.

Jugadors que marxen a altres equips

És més, com va passar amb Melvin Jaminet la temporada passada, el millor jugador de l’equip actual, Tristan Tedder, ja ha estat fitxat pel Racing de París i farà les maletes a la fi de la temporada. L’altre club parisenc, l’Estadi Francès, mira de prop el tercera línia Joaquin Oviedo, també revelació de la temporada.

La penya Trabucaires de la USAP / Cedida
La penya Trabucaires de la USAP / Cedida

El club no té capacitat de conservar les seues estrelles, cosa que enfada els seguidors a la tribuna i fa créixer el malestar als despatxos. Criticat, el president François Rivière va prendre la paraula el desembre passat per “convidar qui vulgui invertir una milionada” en el club, tal com ho va fer ell. En aquest context, on la crisi sols necessita una espurna, la USAP es juga el seu futur al Top 14 en a penes 4 jornades.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa