Món Esport
Max Verstappen es proclama campió del món amb emoció i polèmica
  • CA

Max Verstappen s’ha convertit en campió del món de Fórmula 1 per primera vegada en la seva carrera després de guanyar el Gran Premi d’Abu Dhabi. L’holandès arribava empatat a punts amb Lewis Hamilton i tot s’ha decidit en una última prova molt emocionant. El pilot de Red Bull no ha assolit la primera posició fins a la darrera volta després d’anar per darrere del seu rival durant tot el circuit.

Max Verstappen va aconseguir la ‘pole position’, però la seva sortida no ha estat gens bona. Hamilton ha guanyat la primera posició només començar. La polèmica no ha trigat ni una volta a arribar. Verstappen ha tractat de recuperar el primer lloc i ha tocat el cotxe del seu rival lleugerament. Hamilton s’ha sortit de la pista, però no ha perdut el lideratge perquè ha tornat a avançar l’holandès per fora de l’asfalt. L’organització del Mundial no ha considerat que aquesta maniobra fos il·legal i el pilot de Mercedes ha conservat la primera posició.

La distància del britànic respecte a Verstappen s’ha ampliat fins als vuit segons. En aquest punt de la prova, el company d’equip de l’holandès, Sergio Pérez, ha estat clau perquè Verstappen es reenganxés a la lluita per la primera posició. Pérez se situava líder després d’una aturada a boxes de Hamilton i ha taponat tot el que ha pogut el britànic. El pilot de Mercedes ha perdut moltíssim de temps tractant d’avançar el mexicà i la diferència entre el britànic i Verstappen s’ha reduït fins als dos segons.

No obstant això, Hamilton ha tornat a escapar-se del seu rival en la lluita pel títol a mesura que avançava la cursa. Quan faltaven quatre voltes, el cotxe de seguretat ha hagut d’entrar a la pista i ha afegit incertesa a la prova, ja que si el gran premi es reprenia, Hamilton i Verstappen sortirien totalment enganxats. I així ha estat. El cotxe de seguretat s’ha apartat quan restava una volta i l’holandès ha aprofitat el millor estat dels seus pneumàtics per avançar el britànic, guanyar la cursa i convertir-se en campió del món.



Més notícies
Les jugadores del Barça celebren un gol | FC Barcelona
El Barça s’exhibeix al camp del Reial Madrid (1-3)
Notícia: El Barça s’exhibeix al camp del Reial Madrid (1-3)
Comparteix
Tres gols als primers 23 minuts de partit han sentenciat el duel a favor de les blaugranes
Manolo Santana, extenista
Mor l’extenista Manolo Santana als 83 anys
Notícia: Mor l’extenista Manolo Santana als 83 anys
Comparteix
L'exesportista vivia a Marbella i patia Parkinson des de feia un temps

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a desembre 12, 2021 | 17:17
    bs desembre 12, 2021 | 17:17
    me n´alegro només per fotre al xuleta i prepotent Hamilton

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa