Món Esport
Supera un càncer i guanya l’or olímpic

L’atleta canadenc de 27 anys Max Parrot ha protagonitzat la història de superació d’aquests Jocs Olímpics d’hivern de Pequín i una de les més destacades de tota la història de l’esport. Quan fa poc més de dos anys que ha superat un càncer, un limfoma de Hodgkin, s’ha penjat la medalla d’or a la modalitat d’snowboard slopestyle. Es tracta d’una disciplina en la qual s’ha de fer un descens sobre una taula d’snowboard i, a la vegada, superar diversos obstacles, com per exemple baranes i salts. No guanya qui és més ràpid, sinó qui aconsegueix la millor puntuació, i ningú no ha pogut batre els 90,96 punts de Parrot, assolits a la segona mànega, amb els quals ha superat el xinès Su Yiming i el també canadenc Mark McMorris.

A Parrot li van detectar el càncer a inicis del 2019 i des d’aleshores fins a finals del mateix any va estar lluitant contra la malaltia: “Ara fa tres anys, en un dia com avui, estava al llit d’un hospital a punt de sotmetre’m a dotze minuts de quimioteràpia. Ara acabo de guanyar un or olímpic. Això és irreal”. L’atleta canadenc, que encara no s’ho pot creure, ha millorat el registre que va assolir als darrers Jocs d’hivern, a Sotxi, quan ja va pujar al podi amb la medalla de plata. Ara bé, poc després d’allò se li va detectar el càncer i va estar mig any totalment allunyat de les pistes per superar la malaltia: “Va ser un malson. El pensament de poder tornar a fer snowboard em va ajudar molt”.

D’aquesta manera, i després de sotmetre’s a dotze tractaments de quimioteràpia, el primer que va fer quan va poder tornar a la seva vida normal va ser cordar-se la taula als peus novament. Des d’aleshores ha guanyat dues medalles d’or als Winter X Games i ha participat d’una pel·lícula per explicar la seva experiència. El film, titulat Joy, ha guanyat diversos premis, com per exemple el de millor pel·lícula de l’entrega de premis Snowboarder del 2020. Així doncs, amb l’or olímpic, Parrot tanca una història de superació sense precedents, la qual encara pot tenir uns crèdits més dolços en forma de més metalls.



Més notícies
Queralt Castellet, al Mundial d'Aspen | Europa Press
Els set esportistes catalans als Jocs i les seves opcions de medalla
Notícia: Els set esportistes catalans als Jocs i les seves opcions de medalla
Comparteix
Queralt Castellet és l'esportista més destacada de tota la delegació
Ander Mirambell i Queralt Castellet, abanderats espanyols als JJOO d'Hivern de Pequín 2022 | Europa Press
Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Notícia: Dos esportistes catalans, abanderats als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Comparteix
El pilot de skeleton Ander Mirambell i la snowboarder Queralt Castellet lideraran la delegació espanyola en la inauguració del certamen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa