Els Jocs Olímpics es podrien cancel·lar a última hora

La variant Delta del coronavirus continua avançant sense aturador

L’avançament del coronavirus al Japó i a la ciutat de Tòquio no té aturador. La variant Delta ha entrat amb molta força al país nipó i, juntament amb la mala campanya de vacunació que s’hi ha dut a terme (amb només un 20% de la població amb pauta compelta), estan complicant molt la situació pandèmica. És per això que el cap del comitè organitzador de Tòquio 2020, Toshiro Muto, ha hagut de fer unes declaracions urgents respecte als Jocs Olímpics.

Muto ha assegurat que “en funció de la situació del coronavirus ens haurem d’adaptar a situacions diferents” i entre elles ha contemplat la cancel·lació dels Jocs Olímpics a última hora. “No podem preveure què passarà amb el nombre de casos. Si augmenten, convocarem noves converses”, ha afirmat.

El nombre de contagis relacionats amb Tòquio 2020 ja supera la setentena, malgrat la campanya de prevenció que s’ha dut a terme. A més a més, ja són set els atletes que han donat positiu i alguns esportistes amb molt renom, com Simone Biles, es podrien quedar sense competir. Muto ha recordat que els atletes només podran participar en les seves proves si abans han donat negatiu.

Més informació

Comentaris

    Santboià Juliol 20, 2021 6:17 pm
    Que els suspenguin. Això seria el més assenyat. En aquestes circumstàncies tan vitals per una gran majoria de la humanitat, l'oci, els espectacles i els esports s'han de restringir absolutament. I si no es fa en pro d'interessos econòmics, estem davant de la inconsciència humana més important dels temps contemporanis. Cal que aquests JJOO se suspenguin de manera immediata. Per salut i per coherència.

Nou comentari