Món Esport
Es confirma la tragèdia al K2
  • CA

Temporada nefasta per a l’alpinisme. Els tres excursionistes que formaven part de l’expedició d’intentar coronar el K2 a l’hivern per primera vegada, la muntanya més difícil de pujar del món, i que estaven desapareguts des de feia dies, han estat donats per morts pel govern del Pakistan. Es tracta del xilè Juan Pablo Mohr, de 33 anys, l’islandès John Snorri, de 47 anys, i el pakistanès Ali Sadpara, de 45 anys. Després de gairebé dues setmanes de dures tasques per intentar-los trobar, les autoritats pakistaneses s’han hagut de rendir a l’evidència i confirmar la tragèdia.

El dia 16 de gener començava aquest malson alpí al K2 quan es va saber que l’excursionista català Sergi Mingote havia perdut la vida en una caiguda desafortunada mentre baixava al campament base avançat. Pocs dies més tard, el 5 de febrer, es coneixia la mort de l’escalador búlgar Atanas Georgiev Skatov. L’endemà, el 6 de febrer, es va perdre el contacte amb Mohr, Snorri i Sadpara i avui divendres 19 de febrer, tretze dies després, s’ha fet oficial la nefasta notícia. Ara bé, s’ha de tenir en compte que els seus cossos encara no s’han trobat.

“És impossible viure més d’unes poques hores al lloc on van patir l’accident”, han reconegut les autoritats del país. Ara fa una setmana es va obrir una escletxa per a l’esperança quan es va trobar un rastre d’una possible cova que haurien pogut cavar els tres excursionistes, però finalment aquesta opció va quedar descartada. Val a dir que el repte de coronar el K2 a l’hivern, que van poder complir un grup de xerpes a inicis d’any, era d’un risc altíssim i que, malauradament, es podien esperar males notícies. Tanmateix, la mort de cinc persones a la muntanya de l’Himàlaia en poc més d’un mes està sent un cop molt dur per al món de l’alpinisme.



Més notícies
Mor l'alpinista català Sergi Mingote | @sergi_mingote
Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un accident al K2
Notícia: Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un accident al K2
Comparteix
Formava part d'una expedició que volia coronar el K2 a l'hivern per primera vegada
Mor l'alpinista català Sergi Mingote | Europa Press
Finalitzen les tasques de rescat del cos de Mingote i podrà ser repatriat aviat
Notícia: Finalitzen les tasques de rescat del cos de Mingote i podrà ser repatriat aviat
Comparteix
L'helicòpter ha pogut accedir a la zona de l'accident i ha traslladat el cadàver a Skardu, Pakistan

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa