Món Esport
Finalitzen les tasques de rescat del cos de Mingote i podrà ser repatriat aviat
  • CA

La tragèdia que s’ha viscut a la muntanya del K2 de l’Himàlaia que ha suposat la mort de l’activista català i exalcalde de Parets del Vallès Sergi Mingote està vivint el seu capítol final. Després de moltes hores de foscor, l’helicòpter ha pogut completar les tasques de rescat del seu cos i ja descansa a la ciutat pakistanesa d’Skardu. Durant les pròximes hores serà traslladat a Islamabad, la capital del país asiàtic, per poder ser repatriat a Catalunya.

Mingote va morir ahir dissabte 16 de gener del 2021 després d’una relliscada que el va fer caure muntanya avall entre el Camp 3 i el Camp Base Avançat del K2. Juntament amb el xilè Juan Pablo Mohr, estaven completant una sortida d’aclimatació i, per no voler forçar, estaven tornant a descansar. Al Camp 4 hi havia una expedició de deu nepalesos que tot just han completat l’objectiu que també compartia Mingote: ser els primers a coronar el K2, la muntanya més perillosa del món, a l’hivern.

La zona en la qual va caure Mingote no és la més traïdora de la muntanya asiàtica, però a l’hivern qualsevol espai del K2 és d’altíssim risc. L’alpinista català ha mort a causa d’un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures. Durant les primeres hores es va especular molt sobre el seu estat de salut, ja que estava inconscient, però encara amb vida, fins que poca estona més tard de la caiguda es va confirmar la seva mort. Mohr ha estat amb ell durant tota aquesta estona, fins que l’helicòpter hi ha pogut accedir.



Més notícies
Mor l'alpinista català Sergi Mingote | @sergi_mingote
Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un accident al K2
Notícia: Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un accident al K2
Comparteix
Formava part d'una expedició que volia coronar el K2 a l'hivern per primera vegada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa