Mor Enric Piquet, home clau de l’esport català

L'expresident de la Federació Catalana de Bàsquet ha mort aquest matí als 92 anys

Aquest matí, ha mort als noranta-dos anys Enric Piquet, expresident de la Federació Catalana de Bàsquet i actual President d’Honor d’aquesta organització. La seva figura va estar vinculada al bàsquet català des del 1973, any en el qual va entrar a formar part de la institució. Només onze anys més tard, Piquet va passar a ocupar el càrrec de president, on s’hi va estar fins a l’any 2010.

L’acció de govern de Piquet al capdavant de la Federació va situar el basquetbol català com un dels principals esports a Catalunya, l’estat espanyol i el continent europeu. Aquesta tasca es va centrar a desenvolupar el bàsquet a tots els nivells: estructura organitzativa, activitats federatives i formació de clubs.

A més a més, durant la seva presidència, l’esport base i el bàsquet femení van rebre un fort impuls que els va permetre arribar a quotes mai vistes a Catalunya. Les mesures implantades per Piquet van tenir un efecte clau en el creixement d’aquests dos eixos fonamentals, no només dins del bàsquet, sinó de qualsevol esport.

La seva trajectòria com a president de la Federació Catalana ha quedat avalada amb la continuïtat dels seus mandats, ja que Enric Piquet va ser reelegit elecció rere elecció durant un període de vint-i-sis anys, tot rebent l’aval unànime dels clubs. Segons la nota de premsa de la Federació, Piquet serà enterrat aquest dimarts 13 d’abril al tanatori de Les Corts de Barcelona.

Més informació

Nou comentari