Acomiadat el director de la inauguració dels Jocs per fer broma sobre l’Holocaust

Kentaro Kobayashi ha estat cessat per una actuació còmica de fa més de 20 anys

Nou cas de molta polèmica relacionat amb els límits de l’humor, aquest estretament vinculat amb els Jocs Olímpics de Tòquio 2020+1. Quan només queda un dia per a la cerimònia d’inauguració, el seu director, l’humorista Kentaro Kobayashi, de 48 anys, ha estat acomiadat per haver fet broma sobre l’Holocaust nazi.

El fet, però, cobra més polèmica en tractar-se d’uns acudits que va fer en el marc d’una actuació còmica l’any 1998, és a dir, fa ja 23 anys. Tanmateix, quan l’organització dels Jocs ha tingut accés a aquests documents, l’ha acomiadat de forma fulminant. Aquesta mateixa setmana ja havia dimitit el director musical de la mateixa cerimònia, després que es revelessin insults i humiliacions a companys seus de classe quan era jove.

Respecte al cas de l’humorista Kobayashi, l’organització dels Jocs ha anunciat que estan “revisant tota la cerimònia de forma urgent”, per comprovar que no hi hagi cap acte ofensiu. El Centre Simon Wiesenthal, en defensa dels drets dels jueus, ha celebrat el seu acomiadament i ha declarat que “la seva presència als Jocs Olímpics seria un insult a la memòria de sis milions de jueus”.

Més informació

Nou comentari