Món Esport
Acomiadat el director de la inauguració dels Jocs per fer broma sobre l’Holocaust
  • CA

Nou cas de molta polèmica relacionat amb els límits de l’humor, aquest estretament vinculat amb els Jocs Olímpics de Tòquio 2020+1. Quan només queda un dia per a la cerimònia d’inauguració, el seu director, l’humorista Kentaro Kobayashi, de 48 anys, ha estat acomiadat per haver fet broma sobre l’Holocaust nazi.

El fet, però, cobra més polèmica en tractar-se d’uns acudits que va fer en el marc d’una actuació còmica l’any 1998, és a dir, fa ja 23 anys. Tanmateix, quan l’organització dels Jocs ha tingut accés a aquests documents, l’ha acomiadat de forma fulminant. Aquesta mateixa setmana ja havia dimitit el director musical de la mateixa cerimònia, després que es revelessin insults i humiliacions a companys seus de classe quan era jove.

Respecte al cas de l’humorista Kobayashi, l’organització dels Jocs ha anunciat que estan “revisant tota la cerimònia de forma urgent”, per comprovar que no hi hagi cap acte ofensiu. El Centre Simon Wiesenthal, en defensa dels drets dels jueus, ha celebrat el seu acomiadament i ha declarat que “la seva presència als Jocs Olímpics seria un insult a la memòria de sis milions de jueus”.



Més notícies
Brisbane, seu dels Jocs Olímpics del 2032 | COI
El COI anuncia la seu dels Jocs Olímpics del 2032 de forma inesperada
Notícia: El COI anuncia la seu dels Jocs Olímpics del 2032 de forma inesperada
Comparteix
La ciutat australiana de Brisbane ha estat l'única candidata
Els Jocs Olímpics de Tòquio podrien cancel·lar-se | EFE
Els Jocs Olímpics es podrien cancel·lar a última hora
Notícia: Els Jocs Olímpics es podrien cancel·lar a última hora
Comparteix
La variant Delta del coronavirus continua avançant sense aturador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa