El barcelonisme va votar de manera aclaparadora el retorn d’en Joan Laporta a la presidència del Futbol Club Barcelona. La situació era crítica. En plena pandèmia els ingressos havien minvat de cop i volta, alhora que Josep Maria Bartomeu havia submergit el club en una orgia desenfrenada de fixatges i contractes que, ben aviat, van ser del tot inassumibles. Laporta i la seva junta van recollir un club en fallida esportiva, econòmica i anímica.

Amb en Mateu Alemany ben aviat van adonar-se de la magnitud de la tragèdia. Tot i això, un cert efecte Laporta va permetre agafar un oxigen i guanyar una Copa. Però el club estava ferit de mort i sagnava sense que res pogués tallar l’hemorràgia. Vam perdre el millor jugador del món que no volia pas anar-se’n. No podíem pagar les nòmines. Ni fitxar. Ni fer net de jugadors i entrenadors que s’aferraven a contractes exagerats que en alguns casos s’havien renovat quan en Bartomeu ja havia convocat unes eleccions que arribarien després d’ajornaments inadmissibles.

Tot aquest recordatori és imprescindible per entendre que la planificació esportiva que ha anat fent la junta directiva de Laporta ha estat i està encara absolutament condicionada per l’economia i els contractes vigents. Ben segur que les decisions i el disseny de la plantilla haurien estat diferents si haguessin pogut treballar amb més marge de maniobra. És a dir, tenim la plantilla que hem pogut fer dins del que hi havia i lligats de mans i de peus. També cal admetre que alguns fixatges són apostes de l’actual direcció esportiva i que gràcies a les famoses palanques s’han pogut fer. Alguns amb molt bon resultat i potencial, algun altre més decebedor. Però en línies generals s’ha fet més el que s’ha pogut que el que s’hauria volgut. Especialment decebedor ha estat el paper d’alguns jugadors que no han volgut adequar els seus sous exagerats a la situació del club o que han preferit romandre al Barça per cobrar els contractes malgrat que sabien que no jugarien i que tenien bones alternatives per sortir. Molts barcelonistes discuteixen ja a hores d’ara en Xavi. Jo el defenso de totes totes! Coneix la casa, l’estil de joc i el veig engrescat, exigent i pencaire. Tot el crèdit.

Enguany, el calendari absurd de les seleccions amb un mundial vergonyós a Qatar que esgarra la temporada, ha contribuït decisivament en la desfeta europea. Ens hem hagut de jugar la classificació en el grup de la mort amb baixes importants i, ves per on, ens han matat! I els àrbitres, que se’n vagin al bar. Som-hi, que tenim molt marge per créixer!



Més notícies
Xut de Barella per marcar el primer gol de l'Inter contra el Barça | @inter
El Barça queda gairebé fora de la Champions després d’un partit boig (3-3)
Notícia: El Barça queda gairebé fora de la Champions després d’un partit boig (3-3)
Comparteix
Tres errades defensives molt greus contra l'Inter a la segona meitat deixen els blaugranes sense gairebé cap opció de superar la fase de grups de la Champions
Gerard Piqué, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Hi ha errades que no es poden perdonar
Notícia: Hi ha errades que no es poden perdonar
Comparteix
Les errades defensives deixen el Barça, pràcticament, fora de la Champions
Xavi celebra el primer gol del Barça contra l'Inter al Camp Nou | Europa Press
Xavi exposa les causes que han portat el Barça al desastre de la Champions
Notícia: Xavi exposa les causes que han portat el Barça al desastre de la Champions
Comparteix
L'entrenador català ha analitzat l'empat contra l'Inter al Camp Nou en roda de premsa
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Què necessita el Barça per no caure eliminat de la Champions?
Notícia: Què necessita el Barça per no caure eliminat de la Champions?
Comparteix
El Barça encara té opcions de passar als vuitens de final de la Champions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: girigall a octubre 14, 2022 | 13:14
    girigall octubre 14, 2022 | 13:14
    Bona!
    • Icona del comentari de: Fer a octubre 15, 2022 | 01:12
      Fer octubre 15, 2022 | 01:12
      Molt ben explicat, Alfons. Forca Barca!!!
  2. Icona del comentari de: Narcís a octubre 15, 2022 | 16:46
    Narcís octubre 15, 2022 | 16:46
    Totalment d' acord ! PD : però..som-hi ! encara hi som ( coses més difícils han passat) !!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa