Món Esport
El madridisme queda devastat després de l’exhibició de Messi al Mundial

La victòria que l’Argentina ha aconseguit aquest dimarts davant la selecció de Croàcia ha significat moltes coses. En primer lloc, la més òbvia: l’albiceleste ha obtingut l’accés a una nova final de la Copa del Món, vuit anys després de l’última. També ha estat el dia en el qual el davanter del Manchester City Julián Álvarez, amb dos gols i un penal provocat, s’ha presentat a escala mundial. I, a més, s’ha donat una exhibició de Leo Messi.

Messi ja es podia considerar com el millor futbolista de la història, per molts tangibles i intangibles, com ara la seva qualitat, les seves xifres i la seva longevitat i regularitat. Ara, en el Mundial de Qatar, està exercint com a líder i estrella de l’Argentina com mai ho havia fet. Ho ha fet fora de la gespa, però també dins d’ella. Ha estat considerat MVP d’un partit en quatre ocasions. I en l’última, contra Croàcia, ha tingut una actuació de somni. La seva millor en el torneig, i potser fins i tot la seva millor amb la selecció.

Entre altres coses, va estrenar el marcador, amb un gol de penal contra tot un expert en aquesta matèria, Dominik Livakovic, i va assistir Álvarez en el tercer, amb una jugada estel·lar, en la qual es va desempallegar d’un dels centrals amb més present i futur, Josko Gvardiol, i que va recordar al gol que va marcar contra l’Athletic Club en la final de la Copa del Rei de 2015, al Camp Nou.

Messi ha estat un punyal per al madridisme durant quinze anys

I tot l’esmentat en matèria Messi està deixant la major part de la massa social madridista perplexa. El madridisme no té cap problema amb l’Argentina, però sí amb Messi, ja que és un jugador que durant quinze anys els ha privat de guanyar molts títols, en detriment dels que ha acabat guanyant el Futbol Club Barcelona, i que ha signat moltes exhibicions en els clàssics, dels quals precisament és el golejador històric. Ha estat un punyal per al madridisme durant molt de temps, i molts no ho obliden pas.

Per això, el madridisme ha quedat devastat després de l’Argentina-Croàcia. Per una banda, perquè s’ha donat una nova exhibició de Messi, l’enèsima. I per una altra, perquè la victòria dels sud-americans implica que jugaran la final i, per tant, el partit decisiu per aixecar el trofeu més prestigiós i important del món. L’Argentina de Messi ja va jugar la final a Brasil 2014, però ho va fer amb un equip molt menys consolidat, i contra una selecció, l’alemanya, que venia de clavar un 1-7 als amfitrions. En altres paraules, ara, sigui contra qui sigui la final, l’Argentina tindrà més opcions de guanyar.

Tertulians de programes de televisió i ràdio de Madrid, congelats amb l’exhibició de Messi

La devastació esmentada ha quedat patent amb diversos clips de programes radiofònics o televisius madrilenys que han cobert el partit o que n’han parlat. Per començar, al programa Tiempo de Juego de la Cadena COPE, durant la retransmissió del partit es va donar un clar exemple d’això. Quan el narrador Manolo Lama va acabar de narrar el tercer gol, el de la culminació de l’exhibició de Messi, diversos tertulians van quedar gelats, amb cares de pòquer.

Evidentment no estan obligats a reaccionar d’una manera determinada, però els amants del futbol acostumen a deixar de banda els seus colors quan un mag del futbol fa una actuació d’aquest calibre. Això va passar, per exemple, el dia que Ronaldinho va fer una exhibició al Santiago Bernabéu, la temporada 2005/2006, tot arrencant aplaudiments d’aficionats blancs.

Un altre exemple d’aquesta devastació s’ha vist al programa El Chiringuito de Jugones del canal Mega. En aquest cas, hi ha un protagonista ben mític: el tertulià Tomás Roncero. Mentre parlava de la possibilitat que la França de Kylian Mbappé pugui acabar guanyant la copa, ell va dir que “si joroba el Mundial a Messi, és clar que el perdono. Et perdonaré tot, Kylian, si li treus el Mundial a Messi”.

“Em trauré aquest dolor que tinc dins de mi, i et miraré amb una altra cara. Em semblaràs simpàtic. Em semblaràs que no ets egòlatra. Que estimes el Madrid de veritat. Que en dos anys vindràs al Madrid de genolls. Però fes-ho!”, va concloure, tot fent referència a la negativa que el parisenc va donar al Madrid l’estiu passat, quan semblava que deixaria el Paris Saint-Germain per l’equip campió d’Europa.

Per la seva banda, en el mateix programa, un altre tertulià madridista, José Luis Sánchez, ha dit el següent: “Pensava que no ho diria mai. Kylian, t’hem perdonat. Estem a les teves mans. Després de les dues hores que he passat al directe… estimo els meus amics argentins, desitjo el millor a l’Argentina, però si us plau, Kylian, aconsegueix-ho. Estem en mans de Kylian, només ens queda ell. Ha estat terrible. No recordo un dia pitjor en els últims deu anys”.

França encara ha de disputar la seva semifinal

Cal recordar que malgrat tots els comentaris cap a Mbappé, França encara no està classificada per a la final. És favorita per fer-ho, però abans ha de derrotar un Marroc que ha deixat pel camí Bèlgica, Espanya i Portugal. Per tant, existeix la possibilitat que el madridisme hagi d’acabar encomanant-se a Youssef En-Nesyri, Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat i companyia.



Més notícies
Leo Messi celebra el seu gol contra Croàcia | Europa Press
Un Messi diví condueix l’Argentina a la final del Mundial (3-0)
Notícia: Un Messi diví condueix l’Argentina a la final del Mundial (3-0)
Comparteix
El millor jugador de tots els temps es troba a les portes de la seva primera Copa del Món
Leo Messi, capità de la selecció argentina | Europa Press
Tots els rècords que ha trencat Messi amb la gran actuació contra Croàcia
Notícia: Tots els rècords que ha trencat Messi amb la gran actuació contra Croàcia
Comparteix
L'astre argentí s'ha convertit en el màxim golejador de la selecció argentina en els Mundials després del seu gol contra Croàcia
Endrick Felipe, jugador del Palmeiras | Palmeiras
El nou fitxatge del Madrid es veu forçat a esborrar una piulada sobre Messi
Notícia: El nou fitxatge del Madrid es veu forçat a esborrar una piulada sobre Messi
Comparteix
Endrick Felipe ha fet una piulada a Twitter sobre Messi després del tercer gol d'Argentina a Croàcia
Leo Messi, amb la selecció argentina | Europa Press
La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Notícia: La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Comparteix
La història d'una de les frases de Messi al Mundial que ja serà recordada per sempre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: españolos a desembre 14, 2022 | 19:02
    españolos desembre 14, 2022 | 19:02
    Els espanyols, com sempre, vivint de l'odi, l'enveja i el desprestigi dels demés. En tenim molts exemples.
    • Icona del comentari de: Són mala gent a desembre 14, 2022 | 21:33
      Són mala gent desembre 14, 2022 | 21:33
      si, per exemple els pobres incults del gonçalitu i el docFrau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa