El gran assenyalat de la remuntada del Madrid contra el City de Guardiola

El Reial Madrid ha eliminat el Manchester City de Pep Guardiola a les semifinals de la UEFA Champions League a l’estadi Santiago Bernabéu. Els blancs ho tenien tot perdut al minut noranta, però dos gols consecutius de Rodrygo Goes han forçat la pròrroga, on un penal sobre Karim Benzema ha acabat de decantar l’eliminatòria a favor dels de Carlo Ancelotti. Si bé a l’anada els anglesos van ser infinitament superiors als merengues, a la tornada no hi ha hagut un domini tan manifest, però, de totes maneres, el City ha fet molts més mèrits que el Madrid per passar de ronda.

Mal partit del Madrid malgrat la remuntada històrica

Per tant, i malgrat la remuntada històrica, pocs jugadors d’Ancelotti han estat realment brillants. Més enllà de l’oportunisme de Rodrygo o algunes bones aturades de Thibaut Courtois, no es pot destacar gairebé cap actuació dels futbolistes merengues. D’altra banda, sí que es pot parlar d’un mal partit de diversos madridistes, com Benzema, que ha estat molt espès, Vinícius Jr., que ha errat ocasions clares i Luka Modric i Toni Kroos, que han estat desapareguts al mig del camp. A més a més, n’hi ha un d’ells que ha quedat especialment assenyalat per dues accions del principi del duel.

Casemiro, el gran assenyalat pel seu joc antiesportiu

Carlos Henrique Casemiro, que es va perdre el partit d’anada per una lesió, ha pogut tornar en aquest enfrontament. Tanmateix, la seva aportació no ha estat especialment determinant, ja que en els moments de domini del City ha patit per mantenir l’equilibri del seu equip i en atac no ha tingut cap contribució destacada. En canvi, sí que ha quedat assenyalat per les seves faltes, les quals novament han quedat perdonades pels àrbitres.

Només havien passat set minuts de partit quan Casemiro ha aturat un contraatac del City amb una entrada duríssima sobre Kevin de Bruyne. Des de darrere, el migcampista brasiler s’ha llançat contra les cames del seu rival amb una tisora que no tenia cap intenció de tocar pilota. L’àrbitre ha assenyalat la falta, però res més. Així doncs, Casemiro, que hauria d’haver jugat a partir del minut set amb una targeta groga amb els condicionants que això comporta, ha tornat a quedar impune.

El més sorprenent, no obstant això, ha arribat al minut trenta-u, quan el migcampista brasiler ha tornat a intercedir per aturar una transició del City. Aquest cop, ha fet una doble falta mereixedora de targeta: primer, ha agafat Phil Foden per la samarreta, sense cap intenció de jugar la pilota, i l’ha fet caure. Amb això, però, no n’ha tingut prou i, quan el seu rival ja era a terra, li ha etzibat una puntada de peu a la cama per acabar-lo de rematar. Casemiro hauria d’haver estat expulsat a la mitja hora de partit i, en comptes d’això, ha marxat a casa sense ni una targeta groga.

A Daniele Orsato també li ha tremolat la mà

Ara bé, aquestes jugades no només deixen Casemiro com a assenyalat, sinó que també parlen d’un mal arbitratge de Daniele Orsato. Es considera que el col·legiat italià és un dels millors del món fent la seva feina, però tenir la poca valentia de mostrar una targeta a l’inici del partit i no saber veure la doble amonestació que mereixia el brasiler per la seva dura entrada sobre Foden, és quelcom incomprensible. De la mateixa manera que passa amb tants i tants àrbitres, sembla que estigui prohibit ensenyar targetes grogues a Casemiro a l’inici dels partits i que sigui del tot impensable expulsar-lo, quan és un dels jugadors més destralers del futbol europeu. Veure per creure.