Món Esport
Casemiro marxa del Madrid després de vuit temporades

Ja és oficial. El Reial Madrid ha perdut un dels seus estàndards de la seva darrera dècada. Carlos Henrique Casemiro ha posat fi a la seva etapa al club blanc per iniciar un nou repte. El brasiler ha fitxat per un Manchester United que ha pagat un traspàs de 70 milions fixos i que n’ha inclòs 15 de variables. Una pèrdua important, doncs, per l’equip de Carlo Ancelotti, si bé rep una gran quantitat de diners per un jugador que ja havia entrat a la trentena.

La trajectòria de Casemiro al Madrid

L’operació s’ha fet molt ràpid. Per una banda, ha pesat la voluntat del jugador de canviar d’aires després de tant de temps. Va aterrar a l’equip madridista la temporada 2012/2013, procedent del Sao Paulo. Es va iniciar al filial blanc, al Reial Madrid Castilla. Després, va debutar al primer equip, de la mà de José Mourinho, i s’hi va consolidar amb Carlo Ancelotti. Amb l’italià, de fet, va guanyar la seva primera Champions, que va ser la décima. Tot i això, la ferotge competència al centre del camp d’aquell equip el va endur a sortir cedit al Porto.

Un any després, Casemiro va tornar fet un home i ja va conquerir ininterrompudament la posició del pivot defensiu. Primer amb Rafa Benítez, després amb Zinedine Zidane, després amb Julen Lopetegui, un altre cop amb Zizou i finalment amb Ancelotti. El brasiler ha lliurat mil batalles, formant un mig del camp històric amb Luka Modric i Toni Kroos, i és un dels grans artífexs de l’obtenció de les cinc Champions en vuit anys o dels doblets històrics en els anys 2022 i 2017. Ha estat una roca al centre del camp, amb una regularitat abismal, però ara li ha arribat el desig de probar les mels de la Premier League.

El repte d’aixecar un Manchester United en hores baixes

I ho farà en un Manchester United en hores molt baixes. Els red devils, que jugaran l’Europa League, han començat la temporada de manera pèssima. Després de canviar de tècnic per enèsima vegada en els darrers anys, s’esperava que el club britànic fes un pas endavant. I és que l’escollit era el neerlandès Erik ten Hag, exitós en la seva etapa a l’Ajax i amb un estil molt marcat. Després de dues jornades a la competició domèstica, però, han acumulat dues derrotes, amb una golejada per 4-0 inclosa. Això ha propiciat que els dirigents busquin solucions en forma de fitxatges. I ara ho han fet amb l’esmentat Casemiro.

El Madrid ja tenia el successor de Casemiro a la plantilla

Pel que fa al Madrid, també és una operació rodona en matèria econòmica. Rebrà com a mínim 70 milions d’euros, que es poden convertir en 85, després d’haver pagat 100 pel seu successor natural, el jove Aurélien Tchouaméni. El francès està cridat a suplir-lo al mig del camp i a formar en les grans nit un trident amb Toni Kroos i Luka Modric. Tot i això, la seva manca d’experiència podria propiciar que l’alemany o Eduardo Camavinga comencin fent aquest rol, i que l’exjugador del Mònaco hi entri a poc a poc.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa