Món Esport
L’àrbitre de l’onzena Champions del Madrid reconeix greus irregularitats

Mark Clattenburg, àrbitre de futbol, ha concedit una entrevista al pòdcast The Brazilian Shirt Name. Allà, ha repassat qüestions relacionades amb la seva carrera, amb una tan polèmica com especial per damunt de totes: la final de la UEFA Champions League que va arbitrar l’any 2016, entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, i que va acabar amb els blancs batent els seus rivals de derbi per segon cop en tres anys en el partit més important de tots, i aixecant la seva onzena orelluda.

Sergio Ramos aixeca al cel de Milà l'onzena Champions del Madrid | Real Madrid
Sergio Ramos aixeca al cel de Milà l’onzena Champions del Madrid | Real Madrid

En primer lloc, Clattenburg ha recordat el gol que va obrir el partit, i que ara, en l’època del VAR, hauria quedat anul·lat. Sergio Ramos va introduir la pilota de cap, a la porteria de Jan Oblak, estant en posició il·legal, en fora de joc, ja que estava més avançat que tots els jugadors matalassers, i la pilota venia del seu company Gareth Bale.

Sobre aquest llanci, Clattenburg ha recordat que “quan la pilota va arribar a l’àrea, vaig saber que hi va haver un toc de Bale. L’havia tocat al mig i havia ajudat a marcar Sergio Ramos. Li vaig dir a l’assistent, encara que era difícil pel soroll, li cridava pels auriculars si sabia que hi havia un toc al mig després del servei de banda. “Saps que hi ha hagut un toc? Ho saps?”. El vaig veure mirant el vídeomarcador i li vaig preguntar si “puc reprendre el joc? Has vist el toc de Bale?”.

El col·legiat principal del partit, doncs, no va poder anul·lar el gol tot i haver vist indicis de fora de joc, ja que el millor posicionat era un assistent que havia emmudit per complet: “Ell estava totalment congelat”. “Un minut més tard”, però, Clattenburg recorda que “vaig haver de reiniciar el joc perquè no comptàvem amb la tecnologia. Li vaig preguntar pels auriculars: “Has vist aquest fora de joc?”. Em va dir que els auriculars no li havien funcionat i jo li vaig dir: “¿Funcionen ara i no abans, quan vam prendre la decisió?”.

El Madrid va marxar al descans manant al marcador, gràcies a aquest gol. Tot i això, en la represa, l’Atlètic de Madrid va rebre un penal a favor molt polèmic, i Clattenburg n’era totalment conscient: “El vaig xiular perquè així tornava l’equilibri, ja que el Madrid va tenir aquesta oportunitat amb el gol en fora de joc que l’Atlètic havia rebut”.

A més, ha afegit que “va ser un d’aquests escenaris perfectes d’arbitratge. Dono el penal, Pepe ve i em diu que això no ha estat falta i li dic que tampoc havia estat legal el gol en fora de joc. I se’n va anar. L’Atlètic va tenir l’oportunitat d’empatar el gol en fora de joc, i clarament van fallar. I ara em culparan a mi, però no poden, perquè Griezmann va tenir l’oportunitat amb aquest penal”.

Tot i aquest error, minuts després Yannick Carrasco va empatar el matx, i va dur-lo a la pròrroga. Allà, cap dels dos conjunts madrilenys va poder moure el marcador, i tot va acabar en la tanda de penals. Mentre que els de Zinedine Zidane van anotar cinc gols de cinc, al bàndol del Cholo Simeone Juanfran va fallar el darrer, i finalment es va repetir el resultat de 2014.



Més notícies
Ramón Calderón, expresident del Reial Madrid | Europa Press
Un expresident del Madrid defensa el Barça amb força en el cas Negreira
Notícia: Un expresident del Madrid defensa el Barça amb força en el cas Negreira
Comparteix
Ramón Calderón ha esgrimit la presumpció d'innocència i ha recordat l'empresonament preventiu de Sandro Rosell
Florentino Pérez i Joan Laporta, esmorzant junts en el marc de la conferència Nova Economia Fòrum | Europa Press
El Barça comença a trencar relacions amb el Reial Madrid
Notícia: El Barça comença a trencar relacions amb el Reial Madrid
Comparteix
El club blaugrana ha anul·lat el dinar de directives del pròxim clàssic de Lliga
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola torna a parlar del Madrid de forma inesperada
Notícia: Guardiola torna a parlar del Madrid de forma inesperada
Comparteix
El català ha estat preguntat per la pressió que té el Manchester City de guanyar la Champions, i ha apuntat que només l'entendria si fos el tècnic dels reis d'Europa
José Mourinho, durant la seva etapa com a entrenador del Madrid | Wikimedia Commons
Un periodista de Madrid recorda que Mourinho també el va tancar a una sala
Notícia: Un periodista de Madrid recorda que Mourinho també el va tancar a una sala
Comparteix
L'exentrenador merengue volia saber d'on havia obtingut unes determinades informacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa