Món Esport
Gil Manzano suma una nova actuació arbitral polèmica a la seva llista

Jesús Gil Manzano, àrbitre de LaLiga, ha estat situat durant les últimes hores en l’epicentre de la polèmica. L’extremeny ha aparegut en totes les cròniques que s’han redactat del derbi madrileny, disputat aquest passat dissabte entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. Si bé no ha tingut una influència directa en cap dels dos gols en l’1-1, ha tingut una acció polèmica que ha determinat el matx: l’expulsió del matalasser Ángel Correa.

Gil Manzano ha expulsat Correa després que l’argentí donés un cop de colze al madridista Antonio Rudiger. Una acció perillosa, però potser insuficient com per ensenyar la targeta vermella directa a un jugador, tenint en compte la força amb la qual ha fet el gest, més aviat per desempallegar-se del seu marcador que no pas per agredir-lo. Minuts després, José María Giménez ha avançat els de Diego Pablo Simeone, i per tant l’expulsió no ha tingut aquesta influència directa esmentada, però ha marcat tot plegat. Al final, el Madrid ha arrencat un empat.

Jugadors de l'Atlètic de Madrid, protestant l'expulsió d'Ángel Correa en el derbi contra el Reial Madrid a Gil Manzano | Europa Press
Jugadors de l’Atlètic de Madrid, protestant l’expulsió d’Ángel Correa en el derbi contra el Reial Madrid a Gil Manzano | Europa Press

Com ha indicat el team manager de l’Atlètic de Madrid, Tomás Reñones, en el postpartit, aquesta actuació de Gil Manzano no ha estat la primera polèmica que ha tingut. Si s’atorgués un premi a l’àrbitre més polèmic de la temporada, el de San Benito seria un clar candidat a obtenir-lo, amb el permís de Mateu Lahoz.

Aquest curs, Gil Manzano ha estat discutit en moltes altres ocasions. Fins ara, ha treballat en trenta partits, comptant també competicions europees: en 25 ha estat el col·legiat principal i, en cinc, ha estat al VAR. Al Reial Madrid l’ha xiulat cinc cops: quatre en la gespa i un darrere dels monitors. Excepte el derbi, la resta han acabat amb victòries.

La polèmica de Gil Manzano en una eliminatòria de Copa del Madrid

I una d’elles ha tingut un clar regust polèmic: la remuntada que els blancs van obrar contra el Vila-real en la ronda de vuitens de final de la Copa del Rei al camp del Vila-real. Després que els valencians s’haguessin avançat amb un 2-0, els blancs van aconseguir empatar el duel. En les acaballes, Gil Manzano no va xiular un clar penal comès per Eder Militao a Morales i, en la següent jugada, Dani Ceballos va rubricar la remuntada.

Es dona la circumstància que l’afició grogueta té un mal record de Gil Manzano. El motiu? Que l’any 2017, en un matx entre tots dos equips, va marxar de l’estadi anomenat llavors El Madrigal amb una bossa de plàstic amb l’escut del Reial Madrid i, a dins, amb bolígrafs, pins i altres regals del club blanc. Una cosa molt criticada pel president del Vila-real. Fernando Roig va lamentar que “això no està bé”.

L’extremeny va expulsar Robert Lewandowski

D’altra banda, no es pot passar per alt les actuacions que Gil Manzano ha tingut amb el Futbol Club Barcelona, etern rival del Madrid. Ha xiulat en quatre ocasions els catalans: una al VAR i tres com a àrbitre principal. Doncs bé, en el tercer va ser un dels protagonistes. Va expulsar Robert Lewandowski per una doble targeta groga.

Lewandowski parla amb Gil Manzano després de la seva expulsió | FC Barcelona
Lewandowski parla amb Gil Manzano després de la seva expulsió | FC Barcelona

Si bé aquesta decisió es pot respectar, va ser molt criticat per l’acta que va redactar a posteriori, malinterpretant un gest del polonès que va deixar el jugador sancionat durant tres partits. En aquell partit, a més, ni ell ni els seus companys al VAR van apreciar falta en atac a Marcos Alonso en el gol dels locals, que el Barça va haver de remuntar.

Setmanes després es va retrobar amb el Camp Nou i amb el polonès, tot rebent una sonora xiulada, en la prèvia del partit de Copa entre els blaugranes i la Reial Societat. De fet, en anteriors temporades, Gil Manzano ja havia expulsat Leo Messi, Luis Suárez o Neymar Jr, fet molt particular, tenint en compte que són jugadors ofensius que no acostumen a fer entrades, si bé en alguns casos ho va fer de forma justificada.

El Barça, però, no ha estat l’únic equip català que aquest curs ha provat les mels de Gil Manzano. Fa poques jornades, el Reial Club Deportiu Espanyol va aconseguir un meritori empat a casa, contra l’Osasuna, després que l’extremeny ensenyés la vermella directa al debutant Pierre-Gabriel i al rival Ez Abde, de forma rigorosa, per una picabaralla.



Més notícies
Vinícius Jr, encarant Nahuel Molina durant el derbi | @realmadrid
L’actuació de Gil Manzano no evita l’empat del Madrid al derbi (1-1)
Notícia: L’actuació de Gil Manzano no evita l’empat del Madrid al derbi (1-1)
Comparteix
Els blancs no passen de l'empat davant l'Atlètic, tot i l'expulsió de Correa
Jugadors de l'Atlètic de Madrid, protestant l'expulsió d'Ángel Correa en el derbi contra el Reial Madrid a Gil Manzano | Europa Press
L’Atlètic s’encén a les xarxes, després de les polèmiques del derbi
Notícia: L’Atlètic s’encén a les xarxes, després de les polèmiques del derbi
Comparteix
El Reial Madrid ha tret un empat contra deu homes, després de la discutida expulsió a Correa
Ez Abde i Pierre-Gabriel, durant l'Espanyol-Osasuna | @rcdespanyol
L’Espanyol mostra caràcter davant el xou de Gil Manzano (1-1)
Notícia: L’Espanyol mostra caràcter davant el xou de Gil Manzano (1-1)
Comparteix
El gol de Braithwaite equilibra un partit que se li havia descontrolat a l'àrbitre
Robert Lewandowski, jugador del Barça, i Gil Manzano, àrbitre professional | Europa Press
La venjança de Lewandowski contra Gil Manzano, l’àrbitre que el va expulsar
Notícia: La venjança de Lewandowski contra Gil Manzano, l’àrbitre que el va expulsar
Comparteix
El polonès va repetir el gest que va fer a Gil Manzano durant la celebració del segon gol del Barça

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé veterà. a febrer 26, 2023 | 15:22
    Culé veterà. febrer 26, 2023 | 15:22
    Fa molt anys - finals dels 50, principis dels 60- hi havia un arbitre: el Sr. Birigay, que fou rebatejat com a Sr. Guirigay. Amb tota justicia: si arbitraba ell l'enrenou era gairebé garantit. Sembla que avui té dignes successors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa