El Girona no fa un bon partit i cau a Mestalla en el retorn a Primera (1-0)

El Girona FC ha començat la primera jornada de la temporada 2022/23 en un dels camps més històrics i complicats de la lliga, ja que el València és un dels equips més experimentats de la categoria i un rival dur per l’estrena en el retorn de l’equip blanc-i-vermell a la màxima competició estatal. L’equip gironí, que s’han reforçat molt durant aquest estiu, ha arribat a la capital de la Comunitat Valenciana amb ganes de sumar els tres primers punts després de fer una pretemporada notable amb un nou líder a la davantera, Tati Castellanos (amb permís de Cristhian Stuani).

La crònica del València – Girona

El duel entre el Girona i el València ha començat sense que cap dels dos equips imposés el seu joc i amb molt poques oportunitats. I és que, per part del Girona, el jugador que ha intentat impulsar el seu equip cap a l’atac ha estat un atrevit Rodrigo Riquelme, que ha conduït en diverses ocasions cap a l’àrea del rival, però sense generar grans oportunitats de gol. No obstant això, amb el pas dels minuts a Mestalla, el València ha anat agafant confiança davant del seu públic. Carlos Soler ho ha intentat en una falta directa on Juan Carlos ha acabat per aturar la pilota sense estirar-se més del compte.

El València s’ha avançat en el marcador amb un gol de penal just abans del descans

Durant els darrers deu minuts de la primera part el València ha començat a manar amb la possessió de la pilota. Ha estat en aquest moment quan han arribat algunes de les oportunitats més clares de la primera part. Primer ha estat Samu Castillejo qui ha intentat un xut des de fora de l’àrea que la defensa ha aconseguit refusar i, pocs minuts després, el mateix Castillejo ha xutat una falta que ha impactat al braç de Valery dins de l’àrea on l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal favorable al conjunt local. Carlos Soler ha estat el responsable de marcar el primer gol del partit després d’enganyar Juan Carlos des dels onze metres (1-0).

La segona part ha començat amb l’expulsió de Cömert

Només passaven cinc minuts de la segona part, quan una dura entrada per darrere i amb la planta del peu per part del jugador del València Cömert, ha impactat en Tati Castellanos, el qual ha caigut estès a terra. La falta ha estat indicada amb una targeta groga per part de Figueroa Vázquez, àrbitre principal del partit, però des de la sala VAR han revisat l’acció i finalment s’ha castigat amb una targeta vermella que podia significar un gir de guió en el partit.

No obstant això, la realitat ha estat força diferent de l’esperada, puix l’afició del València s’ha escalfat provocant que l’equip local anés a buscar el segon gol del partit mentre que els de Míchel han trigat a arribar a la porteria contrària. I és que els gironins han hagut d’utilitzar la carta de Cristhian Stuani per tal de fixar els centrals i que els blanc-i-vermells busquessin alguns xuts des de fora de l’àrea per tal de començar a fer recular l’atreviment valencià.

Nico ha debutat amb el València

Una altra de les imatges del partit ha estat el debut de Nico amb la samarreta del blanc-i-negre. I és que poques hores després que el València fes oficial la cessió del jugador del Futbol Club Barcelona, Gattuso no ha dubtat en què Nico disputés els seus primers minuts amb el seu nou equip per tal d’anar agafant rodatge i entendre’s amb els seus nous companys. Nico ha anat entrant en joc amb la pilota de mica en mica sense destacar sobre la resta.

El Girona ho ha anat intentant sense ocasions clares

Durant els darrers minuts del partit el Girona s’ha anat atrevint, però sense disposar d’ocasions clares de gol. No s’ha notat pas que el València jugava amb un jugador menys des del minut 50 de partit. Els de Míchel no han fet un bon partit i han de canviar diversos aspectes abans del partit del dilluns 22 on els blanc-i-vermells s’enfrontaran a un Getafe que ha completat una molt bona pretemporada i que debutarà demà contra l’Atlètic de Madrid a les 19:30 de la tarda.