Patiment extrem del Girona amb final feliç: l’ascens a tocar (1-2)

Enorme resultat del Girona en el partit d’anada del play-off d’ascens a Primera. Els de Francisco han fet un pas de gegant guanyant el Rayo (1-2) a Vallecas. El conjunt madrileny havia dominat el partit per complet durant la primera meitat, però l’efectivitat del club català els ha passat per sobre. El Rayo s’ha avançat gràcies a un gol d’Isi el minut sis, però Franquesa i Sylla han donat la volta al marcador. El senegalès ha estat l’estrella del partit amb un gol i una assistència. Pozo ha empatat en l’últim minut, però el gol ha estat anul·lat en un final agònic. El joc gironí no ha estat el millor, però el que compta és un resultat ideal per encarar la tornada de diumenge vinent.

El Girona no ha arrencat bé. Els blanc-i-vermells han començat amb dubtes i imprecisos, i ha estat el Rayo qui dominava el joc. El primer gol només ha tardat sis minuts a arribar, després d’una errada en defensa que ha aprofitat Isi per afusellar la porteria de Juan Carlos. L’inici del partit del conjunt català no ha estat a l’altura del que ha ofert el darrer tram de temporada, i el Rayo ho ha aprofitat per avançar-se en el marcador.

El Girona ha intentat reaccionar, però constants imprecisions impedien que els catalans creessin perill a la porteria de Luca Zidane. El Rayo marcava el compàs amb un ritme trepidant, però no ha aconseguit traduir el seu domini al marcador. Els de Iraola estaven sent molt superiors, però la seva falta d’encert els ha penalitzat molt. El club català ha reaccionat quan faltaven cinc minuts pel descans, i Franquesa ha empatat en la primera ocasió del partit després d’una gran assistència de Sylla. El Girona ha marcat el segon poc després, però ha estat anul·lat pel VAR per mans de Nahuel Bustos, una decisió molt protestada per la banqueta catalana.

Franquesa celebra el gol de l’empat | Girona FC

La primera part havia estat un monòleg del Rayo, però el partit ha canviat per complet en la segona meitat. El Girona semblava un altre equip. Sylla ha culminat una gran jugada col·lectiva per posar l’equip per davant quan encara no s’havia jugat ni un minut. El Rayo no ha sabut aprofitar la seva superioritat i els de Francisco han tret petroli de les ocasions que han tingut.

El Rayo ha reaccionat després de l’1-2, però la defensa gironina ha estat molt més sòlida del que havia sigut la primera meitat. Juan Carlos no ha tingut problemes per defensar la seva porteria. El minut 64, Stuani ha pogut fer el seu retorn al terreny de joc substituint Nahuel Bustos, que no ha signat la seva millor actuació. A partir de llavors, el partit ha estat accidentat i el Girona s’ha limitat a defensar el resultat. El final ha sigut trepidant, ja que Pozo ha aconseguit marcar al minut 90 i el VAR ha anul·lat el seu gol. El Girona marxa satisfet després d’aconseguir la victòria amb patinent.

El conjunt madrileny ha buscat l’empat amb ganes, però no han estat encertats. D’aquesta manera, el Girona s’emporta un resultat ideal per afrontar la tornada a Montilivi. Una victòria que té encara més valor tenint en compte com ha patit el conjunt català durant la primera meitat. Diumenge vinent tindrà lloc el partit que decidirà definitivament el vintè integrant de la Primera Divisió. Amb el resultat d’avui, el Girona ha fet un pas de gegant per aconseguir-ho.