El Girona salva un punt amb un gol de penal a Mallorca al minut 90 (1-1)

Un cop finalitzat el mercat de fitxatges, Míchel ha afrontat el partit contra el Mallorca sabent quin serà el seu equip fins, com a mínim, el mes de gener. El partit ha destacat per l’absència de Cristhian Stuani, puix el davanter uruguaià ha patit una arrítmia cardíaca benigna que el mantindrà apartat dels terrenys de joc durant un mes. No obstant això, el Girona ha comptat amb Tati Castellanos com a principal referència ofensiva.

La crònica del Mallorca – Girona

El Girona ha començat el duel contra el Mallorca amb un bon ritme, volent portar la iniciativa del partit i amb cares noves com la d’Oriol Romeu a l’onze inicial de Míchel. Precisament, el migcampista català ha estat un dels homes destacats de la primera part, demostrant ser un jugador contundent i molt fort físicament, que va a les pilotes dividides sense cap mena de por i contra el rival que sigui. Pel que pertoca a l’equip gironí, el jugador que ha destacat més en l’àmbit ofensiu ha estat Rodrigo Riquelme, que ha intentat un parell de xuts des de fora de l’àrea que han generat més d’un ensurt al públic de Son Moix.

No obstant això, el Mallorca ha reaccionat el darrer quart d’hora dels primers 45 minuts. I és que el davanter Muriqi de l’equip balear ha intentat un parell de rematades de cap que entre el porter Juan Carlos i la defensa gironina han hagut d’evitar el primer gol de l’equip local. El Girona s’ha anat apagant durant els darrers minuts i ha optat per aguantar el marcador amb l’empat a zero abans del descans, puix el Mallorca ha dominat sense cap mena de dubte en el tram final de la primera part.

El Girona ha tornat a manar durant la segona part

No ha trigat a despertar el Girona. De nou, Rodrigo Riquelme ha disposat de les millors oportunitats en el primer tram de la segona part del partit. Primer amb un xut executat amb la cama dreta d’una falta un pèl escorada on el porter del Mallorca, Rajkovic, ha enviat al córner i, més tard, amb una rematada més propera a porteria que el punt de penal que ha marxat fora per ben poc. A partir d’aquest moment el Girona continuava manant, però sense generar bones ocasions que inquietessin la graderia de Son Moix.

Arnau Martínez ha tingut el gol a 10 minuts del final

Quan semblava que el partit estava estancat, ja que cap dels dos equips disposava d’oportunitats clares, una bona combinació entre Samu Sáiz i Arnau Martínez ha estat a punt de fer que el jove jugador dels catalans estigués a punt de fer el primer gol del partit. Un xut creuat amb la cama dreta ha estat a punt de colar-se dins de la porteria de Rajkovic, que ja estava completament superat.

El gol del Mallorca i la reacció del Girona

No ha estat fins al tram final del partit que el Mallorca ha tingut una oportunitat clara de gol que ha aprofitat sense dubtar-hi. Els balears han centrat un córner i, després d’un primer refús, la pilota ha quedat als peus del central del Mallorca Raillo, que ha xutat amb la intenció de superar Juan Carlos, que no l’ha ni vist i que ha posat l’un a zero al marcador de Son Moix. Semblava que estava tot el peix venut, però encara quedaven tres minuts pel minut 90 (1-0).

Gol de penal del Girona per empatar sobre la botzina

Donava la sensació que el Mallorca no permetria que el Girona s’apropés més al seu camp, però no ha estat així. I és que dos minuts després del gol del Mallorca Samu Sáiz ha fet una bona passada en profunditat per Manu Vallejo que ha caigut a terra després d’impactar amb un defensa del Mallorca en el moment de xutar davant de Rajkovic. L’àrbitre ha indicat penal i Samu Saiz ha marcat l’empat del Girona enganyant el porter per complet des dels onze metres. El Mallorca ha disposat d’una última oportunitat que ha provocat un ensurt als aficionats del Girona, però finalment els gironins s’han endut un empat molt important de Mallorca per continuar sumant punts (1-1).