El Girona remunta i Las Palmas acaba amb nou a la festa del VAR (1-3)

El Girona ha guanyat al camp de Las Palmas per 1 a 3. El conjunt canari s’ha avançat als primers minuts del partit gràcies a un gol de Jesé des del punt de penal. No obstant això, els catalans han remuntat el partit a la segona meitat gràcies a un doblet de Nahuel Bustos i un gol de Valery. Els locals han acabat el partit amb nou jugadors per les expulsions de Mújica i Raúl Navas. L’equip de Míchel ha aconseguit la segona victòria consecutiva i se situa cinquè. El Girona està a sis punts de sortir de la zona de play-off d’ascens.

El partit ha començat de la pitjor manera pels visitants. Aleix García ha fet caure Jesé dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat penal després de revisar la jugada al monitor del VAR. El mateix Jesé, que va ser futbolista del Madrid, ha estat l’encarregat de transformar la pena màxima. Els canaris han dominat els minuts posteriors del gol i han obligat Juan Carlos a intervenir en més d’una ocasió. La primera oportunitat del Girona no ha arribat fins al minut 35. Jairo ha fet una centrada des de l’esquerra i Borja García ha rematat en boca de gol, però Álvaro Vallés s’ha lluït per impedir l’empat amb una gran aturada.

Tot seguit, Las Palmas s’ha quedat amb un jugador menys per l’expulsió de Mújica, que ha vist la segona targeta groga. El davanter ha marxat del terreny de joc entre llàgrimes per haver deixat el seu equip amb un home menys durant més de mig partit. Just abans del descans, l’àrbitre ha assenyalat penal a favor del Girona després que Álvaro Lemos fes caure Nahuel. Tot i això, el col·legiat ha anul·lat la pena màxima perquè li han advertit des del VAR que la falta havia estat fora de l’àrea.

Nahuel Bustos certifica la remuntada

Els catalans han aprofitat de valent la seva superioritat numèrica al segon temps. L’equip de Míchel s’ha topat amb una gran aturada de Vallés a Samu Saiz just després de la represa i, seguidament, Bustos no ha aconseguit aprofitar una jugada d’un contra un davant el porter local i ha xutat fora. Poc després de fallar aquesta oportunitat, l’argentí ha fet un doblet per capgirar el duel. Primer, el davanter ha enviat al fons de la xarxa una pilota centrada per Samu Sáiz al segon pal. Tres minuts més tard, Nahuel Bustos ha culminat la remuntada amb una rematada de cap després d’una assistència de Jairo des de l’esquerra.

Quan faltaven quinze minuts pel final, Las Palmas s’ha quedat amb nou jugadors per l’expulsió de Raúl Navas. El defensa ha donat un cop de puny al pit a Ramón Terrats i el col·legiat li ha mostrat la targeta vermella després de revisar l’acció al monitor del VAR. El Girona ha sentenciat el duel al minut 94. Valery ha fet l’1-3 definitiu en culminar un contracop assistit per Pol Lozano.