El Girona fa un pas de gegant per somiar en l’ascens (1-0)

Ara fa unes setmanes, pensar en el play-off d’ascens a primera divisió era utòpic. El Girona necessitava una ratxa de resultats immaculada per arribar amb opcions al tram final de temporada i res no feia pensar que aquesta seria la dinàmica dels de Francisco. Tanmateix, tots els futbolistes blanc-i-vermells han recuperat la seva millor versió en el moment més important i, amb el triomf sobre l’Sporting a Montilivi, rival directe, ja encadenen cinc victòries consecutives i són cinquens, més a prop del quart classificat que de la zona que tanca l’accés a la promoció d’ascens (1-0).

Un partit molt seriós

El Girona ha aprofitat la inèrcia de les darreres jornades per anar per la victòria des del primer minut. Els de Francisco han sortit a l’atac i han tancat els asturians a la seva àrea. Ara bé, aquesta situació ha durat pocs minuts, perquè Djuka, l’estrella i màxim golejador de l’Sporting, ha contestat ràpidament amb un parell d’arribades perilloses.

A poc a poc, el joc s’ha anat aturant i sobre la meitat del primer temps, cap dels dos equips volia prendre riscos innecessaris. L’empat era un resultat més o menys favorable per a ambdós conjunts, però la derrota ja era una altra història. Tanmateix, a les acaballes de la primera meitat Bárcenas ha obligat Mariño a lluir-se i a la següent, el Girona no ha perdonat. Juanpe ha caçat un refús després d’una falta a l’interior de l’àrea per obrir la llauna i posar les coses de cara per als de Montilivi.

Des del primer moment en què els futbolistes de l’Sporting han sortit pel túnel de vestidors, ho han fet amb una intenció molt més bel·ligerant que a la primera part. Han avançat unes quantes línies la pressió i els de Francisco s’ha hagut de defensar i, com a molt, buscar el contraatac. No obstant això, els asturians només ho han aprofitat per tenir-ne una de clara de Djuka, que ha fallat davant de Juan Carlos, i el Girona també ha tingut les seves ocasions, que tampoc no ha pogut convertir.

Amb les idees molt clares sobre el terreny de joc, els locals han defensat el gol de Juanpe amb totes les armes possibles i també han tingut sort, ja que Babin i Aitor han estat a punt d’empatar al tram final de l’enfrontament. D’altra banda, Sylla també ha perdonat als darrers instants de joc, cosa que ha acabat deixant una segona part sense gols i una victòria importantíssima per al conjunt català.