Món Esport
Un mite del futbol anglès confessa els seus problemes amb l’alcoholisme

Wayne Rooney va ser un excel·lent jugador de futbol. L’anglès és el màxim golejador de la història del Manchester United i la selecció anglesa. Dos equips que han escrit lletres daurades en la història de l’esport. I això va fer Rooney. Va guanyar, entre d’altres, una Lliga de Campions i cinc trofeus de la Premier League anglesa. I, per damunt de tot, s’ha guanyat el respecte dels aficionats i aficionades. Però mentre assolia tot això, va passar males experiències que acaba de confessar.

Ho ha fet en una entrevista al diari anglès The Sunday Times. La llegenda, actual tècnic del Derby County de la segona divisió anglesa, ha explicat que “quan tenia un parell de dies lliures, em tancava i només bevia, per intentar esborrar tots els pensaments. La gent es pensava que a mi m’agradava sortir a fer unes copes, però era molt més greu que això. Ara, els futbolistes estan més capacitats per parlar sobre aquest tipus de coses. En aquell moment, al meu cap i en el d’altres jugadors no hi havia forma de que poguéssim entrar al vestuari i començar a dir “així es com em sento”. Simplement no es feia“.

La llegenda del futbol ha relatat que “estava constantment enfadat i agressiu. Tenia molt dolor dintre. Vaig trigar molt a aprendre a gestionar-ho, vaig passar moments molt difícils”. A més, valora molt positivament l’ajuda psicològica rebuda per part del seu entorn, ja que “vaig aprendre que necessitava seure i parlar amb algú. Això va ajudar a calmar les coses. Vaig parlar amb la meva dona, els seus pares i els meus. Ho feia quan notava que estava arribant a un mal moment”.

Rooney també ha explicat una curiosa anècdota esportiva. Corrien les acaballes de la temporada 2005/2006 quan, abans d’un matx decisiu per la consecució de la Premier League de llavors contra el Chelsea, “vaig canviar els meus tacs abans del partit. Vaig posar tacs més llargs perquè volia lesionar algú”.

“Si el Chelsea aconseguia un punt”, ha prosseguit, “guanyava la Premier. En aquell moment, no ho vaig poder suportar. Els tacs eren legals, tenien una mida legal, però eren més grans dels que normalment feia servir”. Tot i això, l’equip entrenat per José Mourinho s’hi va imposar per 3-0 i va fer-se amb el trofeu.



Més notícies
Carles Puyol aixeca la Copa del Món | FIFA
Catalunya, més a prop d’albergar part del Mundial de futbol del 2030
Notícia: Catalunya, més a prop d’albergar part del Mundial de futbol del 2030
Comparteix
Després que es retirés la candidatura britànica i irlandesa, la d'Espanya i Portugal és ara l'única oficial
Leo Messi, futbolista del PSG, i Cristiano Ronaldo, del Manchester United, podrien jugar junts la temporada vinent a les ordres de Zinedine Zidane | Europa Press
Messi i Cristiano Ronaldo podrien compartir equip la temporada vinent
Notícia: Messi i Cristiano Ronaldo podrien compartir equip la temporada vinent
Comparteix
Zinedine Zidane apunta a la banqueta del PSG i podria traçar una davantera de fantasia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa