Vox es posiciona a favor del racisme i l’odi als estadis

La formació d'ultradreta ha votat en contra d'una modificació de llei al Congrés que vol castigar aquests casos

Al Congrés dels Diputats de Madrid s’ha votat a favor d’una modificació de llei perquè els càntics racistes i les manifestacions d’odi als estadis esportius siguin castigades pels àrbitres amb la suspensió de la competició durant cinc minuts. D’aquesta manera, amb 27 vots a favor i 5 en contra, s’insta al Govern de l’Estat a realitzar aquest canvi.

Els cinc diputats que han votat en contra són tots de Vox. La formació d’ultradreta es posiciona d’aquesta manera d’una forma clara a favor de la possibilitat que puguin existir aquests càntics racistes i aquestes manifestacions d’odi a les graderies dels estadis o que aquests no siguin perseguits amb severitat.

Cal recordar que, abans que la pandèmia deixés el món de l’esport sense públic, aquesta era una de les grans xacres que tot just s’estaven començant a perseguir, especialment al futbol. Un dels primers casos que va destacar per la intervenció de la justícia al respecte va ser el dels ultres de l’Espanyol insultant el jugador negre de l’Athletic Club Iñaki Williams.

Més informació

Nou comentari