Món Esport
Desapareix la regla dels gols en camp contari
  • CA

La UEFA ha anunciat aquest dijous l’eliminació en els partits d’eliminatòries de les seves competicions de clubs masculines i femenines el valor doble dels gols anotats a domicili, per la qual cosa ara serà una pròrroga o els penals els que decidiran en cas d’empat després del partit de tornada.

“Seguint la recomanació del Comitè de Competicions de Clubs i del Comitè de Futbol Femení, el Comitè Executiu de la UEFA ha aprovat avui dijous una proposta per eliminar l’anomenada regla dels gols en camp contrari de totes les seves competicions de clubs (masculines, femenines i juvenils) a partir de les fases de classificació de les competicions de la temporada 2021-22”, ha assenyalat la UEFA en un comunicat.

Amb aquesta decisió, ara les eliminatòries que acabin igualades després de l’anada i la tornada no es decidiran pel nombre de gols marcats fora de casa, sinó en una pròrroga de dues parts de 15 minuts i, si es mantingués la igualada, en el torn de penals. En aquest sentit, la UEFA ha aclarit que atès que els gols en camp contrari ja no tindrien un pes addicional per a decidir una eliminatòria, “també s’eliminaran dels criteris utilitzats per a determinar la classificació quan dos o més equips estiguin igualats a punts en la fase de grups”.

“La regla dels gols en camp contrari ha estat una part intrínseca de les competicions de la UEFA des que es va introduir el 1965. No obstant això, la qüestió de la seva supressió s’ha debatut en diverses reunions en els últims anys i encara que no hi ha hagut unanimitat d’opinions, molts entrenadors, aficionats i altres parts interessades en el futbol han qüestionat la seva justícia i han expressat la seva preferència per l’abolició de la regla”, ha expressat Aleksander Ceferin, president de l’ens.

L’eslovè creu que “l’impacte de la regla va ara en contra del seu propòsit original”. “De fet, ara dissuadeix els equips locals, especialment en els partits d’anada, d’atacar, perquè temen encaixar un gol que donaria als seus rivals un avantatge crucial. També es critica la injustícia, especialment en la pròrroga, d’obligar l’equip local a marcar dues vegades quan l’equip visitant ha marcat”, ha subratllat.

“És just dir que l’avantatge de jugar a casa ja no és tan important com abans. Tenint en compte la consistència en tota Europa en termes d’estils de joc i molts factors diferents que han portat a una disminució de l’avantatge de jugar a casa, el Comitè Executiu de la UEFA ha pres la decisió correcta en adoptar l’opinió que ja no és apropiat que un gol fora de casa tingui més pes que un marcat a casa”, ha sentenciat Ceferin.



Més notícies
El Camp Nou, ple | Europa Press
El públic tornarà als estadis sense restriccions a partir de la pròxima temporada
Notícia: El públic tornarà als estadis sense restriccions a partir de la pròxima temporada
Comparteix
Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias
Dembélé, amb la selecció francesa | Europa Press
El Barça cobrarà una milionada per la lesió de Dembélé
Notícia: El Barça cobrarà una milionada per la lesió de Dembélé
Comparteix
La FIFA indemnitzarà el club blaugrana per haver-se trencat durant un torneig de seleccions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 24, 2021 | 18:37
    Ramon juny 24, 2021 | 18:37
    Ja era hora! Millor dit, ja era dècada! Ara tocaria esmenar quelcom més perniciós encara perquè afecta absolutament tots els partits: que l'expulsió sigui sempre sense substitució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa