La UEFA torna a amenaçar Barça, Madrid i Juve amb l’expulsió de la Champions

El president Aleksander Ceferin ha tornat a protagonitzar unes declaracions molt contundents

El president de la Unió d’Associacions Europees de Futbol (UEFA), Aleksander Ceferin, ha tornat a amenaçar els clubs que es mantenen vius en el projecte de la Superlliga amb l’expulsió de les competicions europees de la Champions League i l’Europa League. Ho ha fet en una entrevista al diari alemany Der Spiegel, en la qual ha assegurat que el Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i la Juventus de Torí estan dirigits per “incompetents”.

“És molt divertit que estiguin intentant crear la Superlliga i que a la vegada vulguin jugar la Champions”, ha dit, “a mi no em faria res que marxessin”. De tota manera, Ceferin sap que aquestes paraules no tenen cap mena de fonament basat en la realitat, ja que la Justícia, en diverses ocasions, ha avisat la UEFA que no pot expulsar cap club de les seves competicions per crear un projecte d’un nou torneig.

Tot i això, Ceferin ha estat molt contundent en les seves declaracions i ha arribat a assegurar que aquests clubs estant intentant “matar el futbol”. La seva crítica més dura ha estat contra el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, de qui ha dit que és “incoherent” per “dir que els clubs estan arruïnats i que necessitan la Superlliga per sobreviure i després intenti fitxar Kylian Mbappé per 180 milions d’euros”.

Això sí, amb la boca petita Ceferin ha reconegut que existeix un cert problema amb el model actual de futbol a Europa i que, una de les mesures per intentar-ho arreglar, serà modificar la normativa del fair play financer, de tal forma que equips com el París Saint-Germain (PSG) o el Manchester City no puguin fitxar de forma ilimitada: “Plantejarem un nou balanç competitiu”.

Més informació

Nou comentari