La Superlliga guanya una batalla gairebé definitiva a la UEFA

Una decisió judicial ha deixat sense efecte les actuacions i sancions de l'entitat presidida per Aleksander Ceferin

La UEFA i el seu president, Aleksander Ceferin, hauran de començar a canviar d’estratègia per combatre la Superlliga. El Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i la Juventus de Torí, els tres clubs que continuen vius en aquest projecte de reforma del futbol europeu, han emès un comunicat conjunt en el qual expliquen que, finalment, una “decisió judicial” ha deixat sense efecte totes aquelles sancions i amenaces que la UEFA volia imposar als clubs fundadors de la Superlliga. D’aquesta manera, cap d’ells haurà de pagar diners a l’entitat reguladora del futbol europeu i cap d’aquests equips tampoc no podrà ser expulsat de la Champions League o l’Europa League.

El comunicat íntegre del Barça és el següent: “FC Barcelona, Juventus i Reial Madrid CF manifesten la plena satisfacció per la decisió judicial adoptada avui, i que ordena la UEFA a revocar, amb efecte immediat, totes les actuacions empreses contra els clubs fundadors de la Superlliga Europea, i també a arxivar de manera definitiva l’expedient disciplinari obert als tres clubs esmentats i a deixar sense efecte les multes i la resta de restriccions que van ser imposades sobre els altres nou clubs fundadors, com a condició perquè aquests clubs no fossin objecte d’expedient disciplinari per part de la UEFA.

D’aquesta manera els tribunals tornen a donar suport a la posició dels promotors de la Superlliga Europea i desestimen el recurs plantejat per la UEFA, en confirmar l’advertiment segons el qual l’incompliment d’aquesta resolució podria comportar sancions econòmiques i responsabilitats penals. El cas serà analitzat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg, que revisarà la posició de monopoli que UEFA exerceix sobre el futbol europeu.

Tenim el deure d’abordar els reptes a què s’enfronta el futbol. La UEFA s’ha atribuït el paper, en exclusiva, de regulador, operador i únic propietari i gestor de les competicions del futbol europeu. Aquesta posició de monopoli, en conflicte d’interessos, perjudica greument el futbol i el seu equilibri competitiu. Com s’ha demostrat en nombroses ocasions, els controls financers són inadequats i no han estat aplicats de manera objectiva. Els clubs que participen en competicions europees tenen el dret de governar les competicions pròpies.

Ens complau saber que, d’ara endavant, no estarem sotmesos a les constants amenaces de UEFA. Continuem compromesos amb l’objectiu de desenvolupar el projecte de la Superlliga Europea d’una manera constructiva i solidària, tenint en compte els aficionats, els jugadors, els tècnics, els clubs, les lligues i les associacions i les federacions nacionals i internacionals. Som conscients que hi ha elements de la nostra proposta que han de ser revisats i, per descomptat, millorats mitjançat el diàleg i el consens. Continuem confiant en l’èxit d’un projecte que serà sempre respectuós amb la normativa de la Unió Europea”.

Més informació

Comentaris

    Espectador Juliol 30, 2021 8:32 pm
    Es veia venir.

Nou comentari