La Federació espanyola obre un conflicte internacional amb Kosovo

La RFEF es nega a reconèixer la independència de l'Estat balcànic

La selecció espanyola de futbol ha obert un inici de conflicte internacional amb Kosovo després d’una piulada molt polèmica. Els de Luis Enrique s’enfrontaran contra el conjunt de l’Estat balcànic a finals de març en els partits classificatoris per al Mundial del 2022 al Qatar. Per anunciar-ho, han publicat una piulada i un text en els quals s’han referit a Kosovo com a “territorio de Kosovo”, per no reconèixer la seva independència.

La piulada s’ha fet completament viral, fins al punt que la Federació de Kosovo ha intervingut amb un comunicat en el qual han exigit una rectificació de la Federació espanyola. Si no retiren el terme de “territori”, es negaran a jugar el partit. Demanen que el duel es disputi en igualtat de condicions pel que fa a himne, bandera, escut, etc. i alerten que, en tot cas, la selecció espanyola hauria d’haver demanat permís a la FIFA si volien referir-se a ells com a “territori”.

La Federació espanyola no ha utilitzat el terme de “territori” de forma arbitrària, ni de bon tros. Ha seguit les pautes marcades pel govern espanyol, el qual no reconeix la independència de Kosovo. Aleshores, si no estiguessin afegint aquest prefix, estarien reconeixent implícitament que Kosovo és un Estat i s’entraria en un conflicte diplomàtic. En qualsevol cas, la Federació de Kosovo està pendent d’una rectificació. Si no es dona, el cas portarà cua.

Més informació

Nou comentari