Món Esport
El fora de joc patirà un canvi revolucionari
  • CA

El cap de Desenvolupament de la FIFA i exentrenador històric de l’Arsenal, Arsène Wenger, ha anunciat que hi haurà un canvi revolucionari pel que fa a la normativa mundial del futbol. Segons Wenger, la regla del fora de joc patirà una modificació que serà “la nova gran evolució de l’arbitratge”. No ha volgut detallar quina mena de canvi serà, però sí que ha dit que hi ha “moltes possibilitats” la FIFA doni llum verda a partir de l’any vinent. Així ho ha explicat en una roda de premsa que ha tingut lloc a París.

Malgrat que Wenger ha volgut ser misteriós al respecte, el mes de març d’aquest mateix 2021 va assegurar que existia la possibilitat d’implementar una nova tecnologia en els fores de joc. Aquesta consistiria en eliminar el factor de l’ull humà a l’hora de dictaminar si una acció és il·legal o no i que això es determinés de forma automàtica. D’aquesta manera, les càmeres del terreny de joc i la informàtica podrien determinar amb total exactitud si una jugada és o no fora de joc. En aquella ocasió, Wenger va detallar que “es podrà saber si s’ha d’invalidar una acció encara que el futbolista estigui avançat només uns centímetres”.

Wenger ha volgut anunciar aquesta nova mesura en la normativa del futbol després que s’hagi encès un debat molt calent per la regla del fora de joc. Aquesta discussió s’ha iniciat després que la selecció francesa de Didier Deschamps guanyés la final de la UEFA Nations League contra la selecció espanyola de Luis Enrique Martínez amb un gol molt polèmic del davanter parisenc del PSG Kylian Mbappé. L’acció semblava antireglamentària de forma clara, però un toc subtil d’Eric Garcia va determinar que no era fora de joc, cosa que ha estat molt difícil d’entendre pels aficionats i molt difícil d’explicar pels àrbitres.



Més notícies
Simeone i Luis Suárez, al Camp Nou | Europa Press
Les sorprenents declaracions de Simeone sobre Messi
Notícia: Les sorprenents declaracions de Simeone sobre Messi
Comparteix
El tècnic argentí explica que va intentar que el millor jugador del món fitxés per l'Atlètic de Madrid
El Kun Agüero debuta amb el Barça | FC Barcelona
Agüero debuta amb gol amb el Barça (2-2)
Notícia: Agüero debuta amb gol amb el Barça (2-2)
Comparteix
El davanter argentí s'ha estrenat en un partit amistós contra el Cornellà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa