Món Esport
L’estratosfèric objectiu que s’ha marcat el PSG per a aquesta temporada

El Paris Saint-Germain és cada dia més dominador de la Ligue 1. Des de l’arribada dels xeics qatarians al club de la capital francesa, aquest ha guanyat quasi totes les lligues nacionals: vuit d’onze. És veritat que és una xifra que recorda a la que va assolir fa no gaire el Futbol Club Barcelona en territori espanyol (entre 2009 i 2019). Però jornada rere jornada, la superioritat del conjunt liderat per Kylian Mbappé és insultant. En la darrera jornada, han golejat per 1-7 el Lille, un equip dels més grans de França. Els de Christophe Galtier, de fet, ja manaven al marcador des del segon vuit de partit, gràcies a un gol de l’esmentat Mbappé a passada de Leo Messi.

La qüestió és que la superioritat és tan abismal que el club s’ha establert un nou objectiu. Donant per fet que guanyaran el campionat, ara lluitaran, segons ha informat Le Parisien, per fer-ho amb la condició d’invictes. És a dir, lluitaran per no perdre cap partit dels 38 que jugaran i, a més, ser els líders durant tota la lliga. Així ho han decidit Luis Campos, director esportiu, i el mateix tècnic, Galtier.

El precedent de l’Arsenal de Thierry Henry

Òbviament a tots els equips els agradaria assolir aquest rècord. Al cap i a la fi, els equips intenten guanyar cada partit que juguen. De fet, això ja ha passat en una gran lliga. L’Arsenal d’Arsene Wenger i Thierry Henry va guanyar la Premier League de la temporada 2003/2004 sense perdre cap partit. Va guanyar-ne 26 i en va empatar 12. Un rècord admirable, tenint en compte també l’alt nivell de la competició britànica.

I, sense anar més lluny, el Barça quasi ho fa. En la temporada 2017/2018, amb Ernesto Valverde a la banqueta, els culers van estar fins al final amb el caseller de les derrotes sense inaugurar… fins que, en la penúltima jornada, el Llevant els va vèncer.

Tot i aquestes fites esmentades i moltes altres, crida l’atenció que l’invicte en una competició tan llarga, amb 38 jornades, sigui un objectiu real d’un equip. Per exemple, el Barça o el Madrid pensen més aviat en el simple fet d’aixecar el títol, i no en la manera. Això, doncs, no fa més que evidenciar la desigualtat que hi ha a la Ligue 1, en comparació amb els tornejos d’Espanya, Anglaterra i Itàlia, on diversos equips lluiten pel títol domèstic i on als grans els costa guanyar en moltes ocasions. Il·lustra el fet que els francesos busquen noves motivacions per no avorrir-se en territori nacional, i mantenir-se competitius per arribar a les instàncies finals de la UEFA Champions League amb opcions de guanyar-la.

L’inici fulgurant del PSG

De moment, l’equip de Galtier està complint amb aquest objectiu… I de quina manera! En les tres primeres jornades, s’ha passejat: victòria per 0-5 al Clermont, per 5-2 al Montpellier i l’esmentada per 1-7 contra el Lille. 17 gols a favor en tres partits, una autèntica bestialitat. I hi destaquen les xifres de Neymar: el brasiler és el màxim anotador del torneig, amb cinc gols, i màxim assistent, amb sis passades de gol.



Més notícies
Sergio Ramos, durant un entrenament | Europa Press
Sergio Ramos viu una nova crisi al PSG quan menys ho esperava
Notícia: Sergio Ramos viu una nova crisi al PSG quan menys ho esperava
Comparteix
Segons informa L'Èquipe, el director esportiu Luis Campos ja li ha comunicat que se li busca competència
Neymar i Mbappé, jugadors del PSG | Europa Press
Esclata la guerra al PSG entre Mbappé i Neymar
Notícia: Esclata la guerra al PSG entre Mbappé i Neymar
Comparteix
El francès deixa una imatge gens professional en un partit i el brasiler s'escalfa a les xarxes socials
Mbappé i Messi, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Notícia: Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Comparteix
El llegendari exfutbolista anglès Wayne Rooney ha carregat contra l'astre francès
Mauricio Pochettino, exentrenador del PSG, i Nasser Al-Khelaïfi, president del mateix | Europa Press
Pochettino explica el gran problema del PSG
Notícia: Pochettino explica el gran problema del PSG
Comparteix
El tècnic argentí també argumenta l'eliminació europea patida contra el Madrid, en el primer cop que parla després de ser acomiadat del club francès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa