Món Esport
Els xeics del PSG ja tenen entre cella i cella la seva primera víctima

El Paris Saint-Germain ha acumulat una nova decepció a la Champions League. L’equip del nord de França es dissenya cada estiu amb la intenció de, per fi, guanyar el màxim trofeu a nivell continental. Tot i això, fins ara han acumulat més derrotes que alegries. Només han assolit una final i dues semifinals. Han patit remuntades i desamors molt preocupants. Aquesta temporada hi han arribat jugadors de la talla de Leo Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma o Achraf Hakimi… però ni així han pogut, els homes de Mauricio Pochettino, aguantar un gran resultat al Santiago Bernabéu, i marxen cap a casa quasi d’antuvi.

La tornada dels vuitens de final ha deixat moltes qüestions a analitzar. D’una banda, el president del PSG, Nasser Al-Khelaïfi, va acabar molt enfadat per la polèmica al primer gol de Karim Benzema, que neix fruit d’una pilota que roba el francès a Donnarumma amb una possible falta. Tant va ser així, que el dirigent va baixar, furiós, als vestuaris dels àrbitres al mateix Santiago Bernabéu per escridassar-los i donar cops, previsiblement, a la porta i les parets. A més, hauria trencat un banderí dels assistents.

El naufragi del PSG, però, no es pot explicar només amb la jugada en qüestió. Hi ha jugadors que van oferir un rendiment massa per sota de l’esperat. Quasi tot va sortir malament. Només Kylian Mbappé va brillar, tenint en compte que el context en molts moments l’afavoria, amb espais al contraatac. En canvi, Leo Messi només va gaudir amb la pilota en el tram final de la primera part. I Neymar Jr, més enllà de l’assistència que va proveir al mateix Mbappé en el solitari gol dels francesos, pràcticament no va aportar res més en atac.

Neymar podria marxar, per voluntat del propietari del PSG

Justament aquest seria el causant de la desesperació del propietari del club i, alhora, emir del Qatar, Tamim Bin Hamad Al Thani. Resulta que aquesta no ha estat la primera vegada que Neymar té un rendiment per sota de l’esperat. A París recorden pocs bons partits del brasiler amb la samarreta seva. El van fitxar perquè fes el que va fer, per exemple, en la remuntada del Barça al mateix PSG per 6-1. Perquè es posi l’equip a les espatlles. I més enllà d’haver-ho fet en partits com el de quarts de final de la Champions de la temporada 2019/2020, contra l’Atalanta a Lisboa, quasi no ho ha fet més.

D’altra banda, l’actitud de l’extrem no ajuda. Al contrari. Neymar s’ha perdut molts partits en les quasi cinc temporades al Parc dels Prínceps i, en definitiva, no projecta una imatge d’esforç esperada pels dirigents del club. Tampoc acompanya l’entorn del futbolista o la mala relació que hi hauria entre la presidència del club i el pare del jugador.

Per això, segons el periodista francès Romain Molina, l’emir posaria Neymar a la venda el mercat de fitxatges estiuenc vinent per, d’aquesta manera, començar una reestructuració en la plantilla i obrir un nou cicle després de tantes decepcions europees. Cal recordar també que Mbappé, malgrat estar temptat per una oferta de renovació multimilionària, acaba contracte el mes de juny vinent i podria marxar lliure. Leo Messi podria ser una altra baixa significant.



Més notícies
Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
La UEFA podria sancionar durament Al-Khelaïfi
Notícia: La UEFA podria sancionar durament Al-Khelaïfi
Comparteix
El president del PSG va baixar al vestuari dels àrbitres en el Bernabéu i hi va tenir una actitud violenta i injustificable
Gianluigi Donnarumma, jugador del PSG | Europa Press
Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Notícia: Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Comparteix
El porter Donnarumma lamenta a les xarxes la seva errada després de desmentir una picabaralla al vestuari amb Neymar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa