Món Esport
La polèmica del derbi: Tensió, llançament d’objectes i expulsions
  • CA

El Girona i l’Espanyol s’han enfrontat aquest dissabte a l’Estadi de Montilivi, amb victòria favorable al conjunt blanc-i-vermell (2-1). Tot i això, el duel català ja havia començat a jugar-se prèviament a les xarxes socials. El club gironí havia anunciat que ja no quedaven entrades per al partit, i aprofitat per recordar que “tenir actitud d’aficionat visitant en zona local pot suposar l’expulsió de l’estadi”. La resposta de la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol (FCPE) no es va fer esperar: en una piulada a Twitter, la FCPE va assegurar que lluiria “amb respecte i orgull el sentiment blanc-i-blau” i que aquesta és la seva actitud.

La tensió va marcar la prèvia del partit i també el transcurs dels 90 minuts. La polèmica de la setmana sobre les normes a l’estadi gironí no ha pogut evitar escenes de picabaralles i llançament d’objectes a prop de la zona visitant.

Incidents a les graderies

És evident que aquest derbi català ha anat agafant un caire polèmic amb el pas dels anys. S’han produït alguns incidents entre aficions de Girona i Espanyol a les graderies de Montilivi. Dues aficions que han viscut amb nervis el transcurs d’un partit marcat també per la polèmica. Aquestes són algunes de les imatges que alguns aficionats han viscut a les graderies i denunciat, posteriorment, a les xarxes:

“Si dic el que vull em sancionaran”

Així de contundent s’ha mostrat Sergi Darder. El migcampista mallorquí de l’Espanyol ha preferit mossegar-se la llengua abans de parlar de l’actuació de Miguel Ángel Ortiz Arias, un àrbitre que ha disgustat l’expedició de l’Espanyol, en especial les decisions que el madrileny ha pres al tram final del partit de Montilivi. Pel capità blanc-i-blau hi ha tres jugades que decanten el partit en la seva contra: els dos gols locals i la vermella a Sergi Gómez: “César Montes diu que li fan falta al primer gol. En la jugada de l’expulsió de Sergi Gómez, l’àrbitre es posa al mig de la pilota. Respecte a l’últim gol, em diuen que no són ni el córner ni el penal que marca Stuani. Si dic el que vull… em sancionaran“, ha sentenciat.

Així doncs, podríem dir que tant la tensió del matx com també la de les graderies han anat en paral·lel. Montilivi ha registrat una entrada de 12.851 espectadors, dels quals 400 aficionats blanc-i-blaus instal·lats en un dels córners de l’estadi. La policia ha hagut d’intervenir a la mitja part per separar alguns aficionats. Durant el tram final de partit, les forces de seguretat han hagut d’actuar amb més duresa perquè la tensió ha acabat esclatant, com es pot veure en les imatges.



Més notícies
Arnau Martínez celebrant el primer gol del Girona | Girona FC
El Girona s’imposa a l’Espanyol i el derbi es queda a Montilivi (2-1)
Notícia: El Girona s’imposa a l’Espanyol i el derbi es queda a Montilivi (2-1)
Comparteix
El Girona s'ha endut un derbi català realment tens i amb expulsions contra l'Espanyol a l'Estadi de Montilivi
Gerard Piqué durant l'entrevista amb Gerard Romero | Twitch
Piqué, sense embuts: Messi, Ansu Fati, les crítiques…
Notícia: Piqué, sense embuts: Messi, Ansu Fati, les crítiques…
Comparteix
L'exjugador del Barça i actual president de la Kings League ha parlat amb el periodista Gerard Romero sobre diversos temes d'actualitat blaugrana
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Notícia: Laporta afirma que defensarà el Barça “fins a l’última gota de sang”
Comparteix
El president del Futbol Club Barcelona va comparèixer en un Congrés de Penyes i va fer una apassoniada defensa del club, fent al·lusió al cas Negreira
Sergio Busquets, durant un matx | FC Barcelona
Quan i on veure el partit del Barça contra l’Elx
Notícia: Quan i on veure el partit del Barça contra l’Elx
Comparteix
El Barça torna després de l'aturada de seleccions i visita un Elx que va cuer a la taula classificatòria en la jornada 27 de LaLiga

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a abril 02, 2023 | 00:01
    Vendetta abril 02, 2023 | 00:01
    A 2 o millor desapareIxa de catalunya
  2. Icona del comentari de: ñ a abril 02, 2023 | 11:47
    ñ abril 02, 2023 | 11:47
    Era d'esperar. Els de l'"Español" fent gala del seu nom amb banderes "españolas". I si mireu el video, com a bojos donant cops de peu a la tanca que els separa de la tranquila afició del Girona. Un càstig exemplar és el què necessiten.
  3. Icona del comentari de: Nina a abril 04, 2023 | 12:18
    Nina abril 04, 2023 | 12:18
    Tenen un odi visceral cap a tot lo que és català...Barça,llengua,supremacistes totals.El Español no tindria que admetre aquets aficionats a les grades...poden fer mal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa