Guardiola trenca el malefici i es planta a les semifinals de la Champions (1-2)

Guardiola s’imposa i torna al lloc que li pertoca. Després de cinc temporades a Manchester, el de Santpedor mai havia estat capaç de superar els quarts de finals de la màxima competició europea. Aquesta nit, però, el sostre de vidre ha rebentat en mil pedaços en guanyar per 1 a 2 el Dortmund d’un Haaland desconegut. Sempre ens quedarà Guardiola.

Tot i això, el partit ha començat amb un contratemps inicial pel City. Després d’un període inicial de tanteig innocent, el Dortmund s’ha trobat el primer gol al minut 15. Bellingham ha aprofitat un petit embolic dins de l’àrea per perforar la porteria dels cityzens fent perillar l’esdevenir de l’eliminatòria.

El City, tot i estar obligat a reaccionar, s’ha quedat estabornit i durant aquells minuts inicials encara podria haver-ne encaixat un parell més. Però la reacció ha arribat al minut 25 gràcies a Kevin de Bruyne. El xut del belga s’ha estavellat al travesser i, a partir d’aquest moment, la sensació que el gol dels anglesos podria caure en qualsevol moment s’ha instal·lat sobre el terreny de joc.

En aquest sentit, la segona part ha estat una continuació de la primera. El City ha sortit amb tota la intenció d’assetjar la porteria germana i li ha sortit bé. Aleshores el defensa del Dortmund, Emre Cam, ha tocat la pilota amb la mà dins de l’àrea i el col·legiat ha assenyalat penal. Mahrez no ha errat el xut i ha posat provisionalment els blaus a semifinals. El City tenia el partit on volia amb un clar domini de la possessió i amb un resultat favorable. Només Hitz podia evitar el segon dels anglesos.

Així i tot, en alguna ocasió els alemanys han pogut posar l’ai al cor als de Guardiola. És el cas d’una rematada de cap de Hummels en la que la sort no ha estat del costat del central. L’estocada final dels anglesos no ha trigat a arribar. Foden ha enganxat una pilota a la frontal, ha signat el segon gol del City, ha sentenciat l’eliminatòria i ha corregut per anar a celebrar el gol tot abraçant Guardiola. L’emoció i l’alliberament s’han fet evidents a la cara del tècnic de Santpedor que torna, ara sí, a les semifinals de la Champions sis anys després.

Guardiola i Messi, durant la seva etapa conjunta al Barça | FC Barcelona
Notícia: Guardiola recorda la seva etapa al Barça: “Els meus jugadors eren uns putos assassins”