Polèmica arbitral en la victòria de l’Atlètic contra l’Elx

Oblak, porter matalasser, tenia els peus avançats quan s'ha llençat un penal decisiu

La Lliga més emocionant dels últims anys no està lliure de polèmiques, i la d’avui s’ha produït al Martínez Valero. En el minut 89 de partit Marcos Llorente ha comès un penal innecessari. El migcampista ha tocat clarament la pilota amb les mans i el col·legiat ha assenyalat la pena màxima.

L’Elx, en cas d’haver transformat aquest penal, hauria posat traves a l’Atlètic en la seva lluita per a la consecució del títol de Lliga, tot perdent dos punts que tenia pràcticament guanyats. L’encarregat de llençar el penal ha estat Fidel Chaves, que ha enviat la pilota directament al pal.

Així i tot, aquest penal s’hauria d’haver repetit, ja que Oblak tenia els dos peus fora de la línia en el moment del llançament. El reglament és ben clar en aquest aspecte: el porter ha de tenir almenys una bota enganxada a la línia i, en cas d’influir en el llançador, s’ha de repetit. Ni el col·legiat del partit ni el VAR han apreciat aquest fet i l’Atlètic de Madrid s’ha acabat emportant la victòria en un partit més complicat de l’esperat.

D’altra banda, en el moment del xut, diversos jugadors de l’Atlètic es trobaven dins l’àrea rival. L’agreujant d’aquesta situació són els precedents. Sense anar més lluny, el mateix Atlètic de Madrid es va veure beneficiat per aquesta norma quan Diego Costa va haver de repetir un llançament errat. Aquest cop, va ser Ter Stegen qui s’havia avançat uns pocs centímetres sobre la línia de gol, i a la segona els matalassers no van fallar.

Més informació

Comentaris

    Ramon Maig 3, 2021 10:56 am
    A Madrid, pronunciat Madrit, hi ha el Madrid a seques, pronunciat Madrit, i l'Atlètic (també conegut com Atlètic de Madrid, pronunciat Madrit, o com els matalassers). I a Biscaia hi ha el Bilbao, pronunciat Bilbau.

Nou comentari