Un ministre hongarès equipara la UEFA amb el comunisme

Critica la sanció imposada a la seva selecció a causa de l'actitud dels seus aficionats

El govern hongarès d’ultradreta ha causat una nova polèmica en la seva lluita particular contra els drets humans de les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Després que la UEFA sancionés la selecció de futbol del país amb 3 partits a porta tancada per l’actitud dels seus aficionats durant l’Eurocopa, el ministre Peter Szijjarto, ha carregat durament contra l’organisme europeu per aquesta mesura. “Com en el comunisme, no es necessiten proves, és suficient amb l’acusació“, ha afirmat Szijjarto a les seves xarxes socials. L’executiu hongarès ha atemptat en diverses ocasions contra els drets d’aquest col·lectiu, i ara ha obert un nou capítol.

El ministre d’afers exteriors del país ha criticat els mètodes de l’associació reguladora del futbol europeu, que al seu entendre “utilitza informadors entre el públic que no tenen res més a fer“. A banda dels partits a porta tancada, la federació hongaresa també haurà de pagar una multa de 100.000 euros, una mesura que Szijjarto considera “patètica i covarda”. No és la primera declaració homòfoba d’un govern que ha arribat fins al punt de censurar algunes pel·lícules per suposada promoció de contingut LGTBIQ+.

Durant el duel entre Hongria i Portugal, els aficionats magiars van lluir una pancarta amb el lema ‘Anti LMBTQ’, l’abreviació en hongarès del col·lectiu. No és la primera vegada que aquest públic causa una polèmica així, ja que durant un partit contra Irlanda van reaccionar amb una sonora xiulada quan els irlandesos es van agenollar en un gest en contra del racisme. També en la prèvia del partit contra França van participar en una concentració contra aquest moviment, que ha tingut el suport de moltes seleccions durant l’Eurocopa.

Més informació

Comentaris

  fat boy Juliol 11, 2021 12:35 am
  Amb la cara ja paga.
  ciutadà Juliol 11, 2021 5:58 am
  Gairebé només li falta el bigotet.
  Doctor Strangelove Juliol 11, 2021 7:26 am
  Té raó. La UEFA és com una dictadura comunista, corrupta fins al moll de l'os. Doc.

Nou comentari