Món Esport
L’exseleccionador espanyol de futbol femení Ignacio Quereda, acusat de violència masclista
  • CA

L’exseleccionador de la selecció femenina absoluta de futbol Ignacio Quereda ha estat acusat de violència masclista per diverses futbolistes que van estar sota les seves ordres. Així ho ha revelat la periodista catalana Danae Boronat en el seu llibre No las llames chicas, llámalas futbolistas, on reivindica el paper del futbol femení i critica la infantilització de les jugadores per part de gran part de la societat.

Quereda va ser seleccionador entre el 1988 i el 2015 i durant aquests anys hauria comès diversos actes d’assetjament. Destaquen frases que hauria dedicat a les futbolistes de forma recorrent com “A tu el que et falta és un bon mascle”, “Ets una gorda” o “Tu el que necessites és que et fiquin un bitxo pel cul”.

Segons explica l’exjugadora del Barça i actual jugadora del Reial Madrid Marta Corredera, Quereda fins i tot hauria atravessat la barrera física. La lateral catalana explica que pessigava el cul d’algunes futbolistes i que, a ella, li aixecava la samarreta per fer-li comentaris sobre el piercing que duia al melic. A més a més, segons diu Corredera, ell ho hauria fet de forma recorrent per molt que ella li hauria demanat que s’aturés en moltes ocasions.

El cas de Quereda ha estat explicat per primer cop de forma pública per Danae Boronat en aquest llibre i, en principi, no consta cap denúncia o cap intervenció judicial. Ara bé, de confirmar-se aquestes acusacions, es tractaria d’un cas molt greu que demostraria, una vegada més, les desigualtats entre homes i dones també en el món de l’esport i en el món del futbol.



Més notícies
Sandra Paños, portera del Barça | @sandra_panos1
La importància de Sandra Paños
Notícia: La importància de Sandra Paños
Comparteix
La portera del Barça ha estat decisiva aturant un penal del Manchester City
Alèxia i Mariona celebren un gol | FC Barcelona
Permís per somiar amb la Champions: concedit (3-0)
Notícia: Permís per somiar amb la Champions: concedit (3-0)
Comparteix
El Barça guanya el Manchester City amb molta superioritat i encarrila la classificació per a les semifinals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa