Món Esport
La pedra a la sabata de Messi contra el Madrid

Leo Messi va posar rumb al Paris Saint-Germain el passat estiu després de sortir del club del seu cor amb unes jornades plenes d’especulacions. El club blaugrana va justificar la no renovació amb el fet que la Lliga no va ser flexible en la inscripció del sou de l’argentí. La realitat explica que el guanyador de set Pilotes d’Or va canviar d’aires passant d’un equip en transició a un que comptava amb grans amics seus i grans jugadors, com Neymar Jr, Ángel di María i Leandro Paredes, o l’habilidós i campió del món Kylian Mbappé i el flamant campió d’Europa amb Itàlia, Marco Verratti.

La nòmina de cracks prometia molt. Semblava que l’equip entrenat per Mauricio Pochettino es menjaria el món. Òbviament que ho guanyaria tot a nivell local, però que també s’imposaria als grans escenaris europeus i, per fi, guanyaria la Champions. I que, per tant, Messi encumbraria la seva esplendorosa carrera amb l’obtenció del seu cinquè trofeu de Champions League, per a igualar Cristiano Ronaldo (i quedar-se a només un de Paco Gento) en el rànquing dels jugadors màxims guanyadors de l’orelluda.

La realitat, però, ha acabat narrant el contrari. Amb mitja temporada transcorrida, el rendiment de l’astre argentí ha estat molt criticat fins ara. Aquest Messi dista molt del que va meravellar al Camp Nou durant 16 temporades. Dista molt fins i tot del que, tot i tenir ja 34 anys, va guanyar, al Brasil, la Copa Amèrica, després de tantes decepcions amb l’Argentina. Messi pretenia seguir acumulant exhibicions futbolístiques i, malgrat haver tingut bons minuts i bones jugades ahir al Santiago Bernabeu, ha escenificat, un cop més, la seva incomodesa a l’equip de Pochettino.

Sequera golejadora inquietant contra el Reial Madrid

A més, Messi ha acumulat un nou partit sense marcar un gol al Reial Madrid. Si bé aquest és una de les seves víctimes favorites en la matèria de gols anotats (els ha marcat 26 gols en 47 partits), fa anys que no en celebra un quan té jugadors del rei d’Europa al davant. I no ha sigut per falta d’oportunitats.

Messi va marcar un gol al Madrid per últim cop quan Cristiano Ronaldo encara formava part de l’equip blanc. Va ser en la primera temporada d’Ernesto Valverde com a entrenador blaugrana: en la 2017/2018. Després d’haver marcat l’únic gol dels catalans en la Supercopa d’aquella temporada, contra el Madrid, i que va acabar amb un global d’un 5-1 desfavorable, i d’haver contribuit també en la golejada per 0-3 al Santiago Bernabeu al partit de Lliga en la primera volta, Messi va tornar a marcar a l’equip entrenat llavors per Zidane, per vint-i-sisena i última vegada, la primavera del 2018.

Ho va fer en un partit en el qual ningú ja no es jugava res en termes de resultats. I és que el Barça ja havia guanyat la Lliga matemàticament, i el Madrid pensava en la final de la Champions que havia de jugar contra el Liverpool. Tot i això, un clàssic sempre és un clàssic. Amb un 1-1 al marcador, i amb l’ajuda de Luis Suárez i un gran regat, Messi va batre Keylor Navas. El matx va acabar amb empat a dos.

Des de llavors, l’argentí no ha estat capaç de batre cap porter madridista. Ni Keylor Navas, ni Thibaut Courtois. Crida l’atenció, ja que sempre acostumava a marcar gols tant al Madrid com al mateix Courtois. Quan aquest estava vestit amb la samarreta de l’Atlètic de Madrid i, fins i tot, amb la del Chelsea. Des d’aquell gol al porter costa-riqueny, Messi ha estat nou partits sense veure porteria contra el Madrid. Aquests inclouen cinc partits de Lliga, dos de Copa i dos de Champions.

De fet, a l’anada de l’eliminatòria entre el PSG i el Madrid, va tenir l’oportunitat de posar fi a aquesta mala ratxa amb un llançament de penal. Però Courtois el va aturar. Òbviament el futbol no només es tracta de marcar gols. Però Messi, després d’acostumar a assolir xifres golejadores d’extraterrestre, aquesta temporada ha marcat només 7 gols en 25 partits (i ha fet 10 assistències). I cap d’ells ha permès evitar l’eliminació dels francesos a Europa.



Més notícies
Karim Benzema celebra un gol | Europa Press
Dia de la marmota i nit de Benzema (3-1)
Notícia: Dia de la marmota i nit de Benzema (3-1)
Comparteix
El davanter posa, amb un hat-trick, l'equip francès al seu lloc, en una remuntada apoteòsica
Neymar Jr, jugador del PSG | Europa Press
El PSG assoleix la seva particular ‘décima’
Notícia: El PSG assoleix la seva particular ‘décima’
Comparteix
El Món repassa totes les desfetes europees del PSG de Nasser Al-Khelaïfi

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 10, 2022 | 12:15
    JordiP març 10, 2022 | 12:15
    El fútbol dona moltes voltes però sempre torna al mateix punt de sortida. Coneguent el Benzemà, no sé per qué no li col·loquen alló que abans deien "un secante" personal i intransferible que l'anul·li. El tio sempre es destapa a la segona part, quan els defensors ja baden i se'n descuiden. Fixeu-vos que el Madrit sempre fa pujades ràpides tot buscant el Benzema situat com delanter centre. Preferentment a la segona part. Ara bé: el segon gol del Madrit em fa l'efecte que anava precedir de falta al porter: quina empenta li va fotre aquell tio de blanc, que el va fer caure i tot!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa