La Reial Societat toca el cel trenta-quatre anys després (0-1)

Els guipuscoans conquereixen la Copa del Rei després de vèncer l'Athletic per la mínima

La final que s’ha fet esperar més, per fi, té un guanyador. El matx ha començat com comencen sempre les finals: amb molts nervis, imprecisions constants i molta duresa. L’Athletic pressionava més, una de les seves senyes d’identitat, i a la vegada que la Reial intentava dominar la pilota. Tot plegat, regat per la fortíssima pluja que queia sobre Sevilla i que dificultava la creació de joc.

A pesar d’aquest context desfavorable per al bon futbol, la primera part ha anat clarament de menys a més. A la represa, una passada meravellosa de Mikel Merino ha deixat sol a Portu davant la porteria rival. Íñigo ha fet caure el murcià, i Estrada Fernández ha decretat penal i expulsió. I aquí ha vingut la polèmica del partit. El VAR ha cridat el col·legiat a revisar l’acció, que ha acabat rebaixant la vermella al central de l’Athletic per una groga. Tot i aquest contratemps, Oyarzabal no ha perdonat des dels onze metres i ha avançat la Reial (0-1).

Els guipuscoans s’han sentit amos i senyors del partit a partir d’aleshores. L’Athletic, mentrestant, no generava el perill que s’espera d’un equip que perd per un gol en una final, i els lleons s’han anat desfent sobre la gesta contra tot pronòstic. A la vegada, el temps s’anava exhaurint i la Reial es veia cada cop més campiona. Fins que, trenta-quatre anys després de l’últim títol de Copa, s’ha fet realitat. Així i tot, els de Marcelino disposaran d’una altra oportunitat davant el Barça per conquerir el torneig del KO.

Més informació

Nou comentari