Món Esport
El futbolista professional Josh Cavallo declara la seva homosexualitat
  • CA

El jugador australià de l’Adelaide United Josh Cavallo ha fet un pas endavant importantíssim per poder normalitzar la relació entre el món del futbol i l’homosexualitat. En un vídeo a les seves xarxes socials, Cavallo ha confessat que és gai i d’aquesta manera s’ha convertit en un dels pocs futbolistes professionals en actiu que trenquen aquesta barrera. De fet, és només el sisè que ho ha fet. Qui va fer el primer pas va ser l’anglès Justin Fashanu el 1990, però des d’aleshores només hi ha hagut casos puntuals i aquest de Cavallo ha estat especialment rellevant per la forma amb la qual ho ha fet i la mediatització que ha generat el cas. Cal dir que el futbol femení es troba molt més avançat en aquest aspecte.

El missatge que ha enviat al món del futbol reflecteix la dificultat que li suposa estar prenent aquesta decisió i així mateix ho expressa: “He ocultat durant molts anys qui era realment per poder complir el meu somni de jugar a futbol”. Cavallo, de 21 anys, explica que la falta de referents també ha estat un problema afegit: “Jugar a futbol i ser gai són dos camins que per a mi no s’havien creuat mai”. De fet, ell mateix diu que se sorprèn d’haver fet aquest pas: “He viscut tota la meva vida assumint que mai no en podria parlar”.

El seu vídeo s’ha convertit en un fenomen viral i ha despertat una gran onada de solidaritat. El central català del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué ha compartit una piulada de suport: “El món del futbol està molt endarrerit i tu ens estàs ajudant a avançar”. L’exjugador del Barça de bàsquet Pau Gasol ha anat en una direcció similar: “L’any 2021 això ja no hauria de ser una notícia. Moltes gràcies per aquest pas”. També hi han reaccionat favorablement futbolistes com l’exblaugrana Antoine Griezmann o l’excapità de l’Espanyol Javi López.



Més notícies
El camp del Turó de la Peira, durant un entrenament | CCD Turó de la Peira
Un partit de Quarta Catalana acaba amb navalles i cops de puny
Notícia: Un partit de Quarta Catalana acaba amb navalles i cops de puny
Comparteix
Jugadors i aficionats del Nacional de Barcelona han agredit els rivals de l'Atlanta-El Raval
Lluís Miquel Venteo, a la porta de les oficines del Barça | Europa Press
L’excap de l’ARRO a Barcelona fitxa pel Barça
Notícia: L’excap de l’ARRO a Barcelona fitxa pel Barça
Comparteix
L'inspector Lluís Miquel Venteo treballarà a les ordres del comissari Ferran Lòpez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa