Tebas revela quin és el gran problema del PSG

El president de LaLiga ha assegurat que els francesos gasten molt més del que generen

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha concedit una entrevista al diari francès L’Équipe en la qual ha analitzat la situació d’un dels grans clubs del món del futbol, el París Saint-Germain (PSG). L’entitat gala ha crescut de forma incommensurable en els darrers deu anys i, actualment, té una de les plantilles més temibles de la història d’aquest esport, amb el trident ofensiu format per Leo Messi, Neymar Jr. i Kylian Mbappé, que gairebé no es pot comparar a cap altra davantera que s’hagi vist mai.

Ara bé, el PSG també acumula moltes crítiques per tractar-se del que es coneix com a club-estat, ja que tots els seus diners provenen de la família reial de Qatar. Javier Tebas s’ha mostrat molt contundent contra aquest fet i ha explicat per quin motiu això suposa un problema tan important: “Critico el PSG perquè no genera els diners per tenir la plantilla que té. Això provoca una distorsió de la competència econòmica del futbol europeu. Com pot explicar-nos el PSG que té una plantilla de gairebé 600 milions d’euros? Això no es correspon ni al patrocini, ni al premi per guanyar la Ligue 1. És impossible”. El president de LaLiga assegura que el club francès “enganya” i demana sancions exemplars.

En aquesta entrevista, Tebas també ha opinat sobre la situació econòmica del Futbol Club Barcelona, la qual ha estat posada de manifest de forma clara en la presentació de la due diligence del director general, Ferran Reverter. El president de LaLiga ha volgut treure dramatisme al greu moment de l’entitat blaugrana i ha assegurat que “la situació econòmica del Barça no és tan greu”. De fet, ha insinuat que els problemes més importants del club són esportius i institucionals. També ha negat que la marxa de jugadors com Leo Messi o Cristiano Ronaldo hagin afectat negativament LaLiga.

Més informació

Nou comentari