Món Esport
Itàlia conquereix Wembley i guanya una Eurocopa agònica (1-1)
  • CA

Itàlia ha assaltat l’estadi de Wembley (1-1) i ha derrotat una Anglaterra que, com li ha passat al Brasil a la Copa Amèrica, no ha pogut fer valer la seva condició de local. Malgrat un inici excepcional del conjunt de Southgate amb un gol de Luke Shaw al minut dos, el més ràpid en una final d’Eurocopa, els Three Lions no han sabut defensar el resultat i l’azzurra ha estat capaç d’igualar el marcador amb un gol de Bonucci a la segona meitat. El marcador no s’ha mogut més i Itàlia s’ha acabat enduent el títol a la tanda de penals amb un esplèndid Donnarumma. La selecció transalpina fa més gran el seu palmarès amb la consecució de la seva segona Eurocopa, un títol que no guanyava des de 1968.

El partit no hauria pogut començar millor per als Three Lions, que s’han avançat al marcador amb el partit acabat de començar. Una gran centrada de Trippier ha estat molt ben rematada per l’heroi inesperat de la final, Luke Shaw. El gol ha donat embranzida al conjunt de Southgate, que ha estat molt superior a la selcció azzurra durant els primers minuts de partit. Itàlia ha crescut a partir de la mitja hora de joc i Chiesa ha estat a punt de marcar amb un xut llunyà. Els de Mancini han passat a dominar la pilota, però més enllà de l’acció del davanter de la Juventus no han creat perill per a la porteria de Pickford.

La segona meitat ha començat amb una Itàlia bolcada a l’atac buscant el gol de l’empat. Els de Mancini començat a trobar forats a la defensa rival i Pickford ha fet dues aturades de molt mèrit a Insigne i Chiesa, mantenint la seva selecció per davant en el marcador. De tota manera, l’empenta italiana era molt intensa i Bonucci ha acabat igualant la final després d’un córner mal defensat. A partir de llavors, els italians s’han vist superiors i s’han llançat de nou cap a la porteria anglesa buscant la victòria. Els transalpins han controlat la pilota, i Berardi ha estat a prop de marcar el segon, però el seu remat ha sortit desviat i el partit ha acabat en pròrroga.

En la prolongació, el duel ha estat molt igualat i cap equip ha dominat amb claredat. Kalvin Phillips ha estat a punt de tornar a avançar Anglaterra amb una volea des de fora de l’àrea, però el xut ha marxat fregant el pal. Poc després, Bernardeschi ha estat a punt de donar la victòria a Itàlia, però Pickford ho ha evitat. La segona meitat ha tingut un ritme trepidant i hi ha hagut arribades per part de totes dues seleccions. El partit estava trencat i qualsevol podia marcar. Chiellini, que ha fet un partidàs, li ha tret la pilota a Sterling i ha evitat una acció que hauria pogut acabar amb les aspiracions italianes.

Després d’un combat nul a la pròrroga, el partit s’ha acabat decidint a la tanda de penals. Berardi i Harry Kane han transformat el primer llançament de cada selecció. Bellotti ha errat el segon xut italià i Maguire ho ha aprofitat per avançar Anglaterra. A continuació, Bonucci ha marcat el tercer penal i la tanda ha quedat igualada després que Rashford enviés el seu xut al pal. Amb la tanda igualada, Bernardeschi ha assumit la responsabilitat i ha tornat a avançar Itàlia. Després, Donnarumma ha aturat el llançament de Jadon Sancho i Jorginho ha tingut l’oportunitat de donar-li el títol a la seleció azzurra, però ha fallat el seu llançament. De tota manera, Donnarumma s’ha tornat a vestir d’heroi i ha desviat el xut de Saka per aconseguir la segona Eurocopa per a Itàlia.

La selecció transalpina, que ha comès un error al seu compte de twitter i li ha canviat el nom a Saka, continua amb la seva dinàmica de grans resultats i acumula ja 34 partits sense conèixer la derrota. Els transalpins han gunayat un un títol que se’ls havia resistit en els últims 53 anys. D’aquesta manera, Mancini culmina un procés de reconstrucció magnífic en només tres temporades, passant de quedar fora del Mundial de 2018 a ser campiona d’Europa.



Més notícies
L'estadi de Wembley, seu de la final | Europa Press
VÍDEO | La pèssima imatge dels aficionats anglesos a Wembley en plena pandèmia
Notícia: VÍDEO | La pèssima imatge dels aficionats anglesos a Wembley en plena pandèmia
Comparteix
Destrosses a Londres en els moments previs a la final
Chiesa celebra el seu gol contra la selecció espanyola | Europa Press
Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)
Notícia: Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)
Comparteix
Els de Mancini s'han imposat als de Luis Enrique a la tanda de penals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a juliol 12, 2021 | 00:25
    Vendetta juliol 12, 2021 | 00:25
    Visca italia a la merda cacanya y els traidors anglesos tb
  2. Icona del comentari de: ¡Y a ecspanya que le den por el culo! a juliol 12, 2021 | 09:09
    ¡Y a ecspanya que le den por el culo! juliol 12, 2021 | 09:09
    Si es que es de ser inutiles…
  3. Icona del comentari de: bs a juliol 12, 2021 | 11:50
    bs juliol 12, 2021 | 11:50
    no s´ho mereixen ni els tramposos italians, ni els gb brexits i menys que ningú ñ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa