Món Esport
L’estrany virus que amenaça França abans de la final del Mundial

La selecció francesa, tot i trobar-se a la final del Mundial, no està tenint sort pel que fa a la infermeria en aquesta Copa del Món de Qatar. Abans de l’inici de la competició va veure com algunes de les seves estrelles, N’Golo Kanté, Paul Pogba i Karim Benzema, queien lesionades i es perdien la cita. En el primer partit, el lateral esquerre titular, Lucas Hernández, també es va trencar. Durant els últims dies no han estat els problemes físics els que han minvat les forces dels bleus, sinó una malaltia respiratòria coneguda com la grip o el virus del camell.

Cinc jugadors de la selecció francesa, afectats pel virus del camell abans de la final del Mundial

Aquest virus ja ha afectat fins a cinc jugadors de la selecció francesa. Els primers a caure van ser el migcampista Adrien Rabiot i el defensa central Dayot Upamecano. És una malaltia prou complicada, ja que tots dos futbolistes es van perdre un duel tan important com són les semifinals del Mundial que, tot i això, van guanyar contra el Marroc. Ambdós tenien números de ser titulars.

El tercer jugador que ha estat infectat és l’extrem Kinglsey Coman. Tot i que ell no és un futbolista vital per a aquesta selecció, el seu cas ha alarmat els bleus abans de la final i han extremat les precaucions sanitàries. La prioritat dels de Didier Deschamps és que “el virus no es propagui a la resta de la plantilla”, com ha explicat el mateix seleccionador en roda de premsa.

També han quedat infectats amb aquest virus dos centrals: Raphael Varane i Ibrahima Konaté. A diferència de Coman, aquests dos sí que són molt importants en l’esquema de Deschamps. El primer ha estat un titular indiscutible durant la Copa del Món, mentre que el segon va jugar contra el Marroc, substituint Upamecano, i fent un gran paper.

Finalment, segons han informat diversos mitjans, hi ha dos baixes més, que no tenen res a veure amb el virus esmentat. Aurelien Tchouameni i Theo Hernández no han participat en l’últim entrenament per, respectivament, un cop en el genoll i una contusió a la cadera.

Selim Amallah i Antoine Griezmann, lluitant per una pilota durant el França-Marroc | Europa Press
Selim Amallah i Antoine Griezmann, lluitant per una pilota durant el França-Marroc | Europa Press

Què és el virus del camell?

La grip o virus del camell és una malaltia que es va detectar l’any 2012 a l’Aràbia Saudita i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la vigila des d’aleshores. També està provocada per un coronavirus, tot i que el nivell de contagi és inferior al de la Covid-19. D’altra banda, però, els símptomes són més greus i la mortalitat és més elevada. Es creu que es va originar en els ratpenats i aquests el van transmetre als camells i dromedaris, que a la seva vegada són els que acaben infectant els humans. No existeix cap vacuna, ni cap tractament específic, però en tenir una taxa de transmissió tan baixa, no es considera que hi hagi risc que es converteixi en pandèmia.



Més notícies
Selim Amallah i Antoine Griezmann, lluitant per una pilota durant el França-Marroc | Europa Press
França acaba amb el somni marroquí i estableix una final immillorable (2-0)
Notícia: França acaba amb el somni marroquí i estableix una final immillorable (2-0)
Comparteix
Els de Deschamps han patit en la seva semifinal, però s'han imposat, i se citen amb l'Argentina aquest diumenge
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Municipal de Montpellier / PMM
Un adolescent mor atropellat a França en una celebració del Mundial
Notícia: Un adolescent mor atropellat a França en una celebració del Mundial
Comparteix
El noi ha mort a l’hospital i la policia busca el conductor, que s’ha fugat
El periodista Grant Wahl, defensor dels drets LGTBIQ+, mort a Qatar | Europa Press
Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Notícia: Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Comparteix
L'autòpsia del cos del reporter Grant Wahl ha confirmat que la causa de la mort ha sigut un aneurisma aòrtic
Alí Jamenei, líder suprem de l'Iran, visitant la família del general Qasem Soleimani, afí al seu règim i assassinat a mans dels Estats Units | Europa Press
El líder suprem de l’Iran, gran assenyalat del Mundial de Qatar
Notícia: El líder suprem de l’Iran, gran assenyalat del Mundial de Qatar
Comparteix
Alí Jamenei és la cara visible d'un règim autoritari nefast, i causant de coses com la condemna de mort d'un futbolista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa