Món Esport
La FIFA vulnera la llibertat d’expressió a una aficionada iraniana

Malauradament, el Mundial de futbol masculí que s’està disputant a Qatar continua generant un soroll extraesportiu molt negatiu. Després que els xeics compressin la cita a la FIFA i la construïssin a base d’esclavatge, i amb la ja coneguda manca de tolerància vers el col·lectiu LGTBI i les lleis deplorables vers les dones que té el règim, ara ha passat un nou desastre. Aquest cop, amb la manca de la llibertat d’expressió com a protagonista.

Ha passat durant l’Iran-Gal·les. El país asiàtic està vivint una situació nefasta en matèria de drets humans. Per això, en la primera jornada, en el matx entre els asiàtics i la selecció d’Anglaterra, ja es van donar esdeveniments entre aficionats i aficionades i fins i tot els jugadors que van servir per protestar i denunciar el que passa a l’Iran.

La seguretat d’un estadi hauria confiscat una samarreta a una aficionada

Aquest cop, contra l’altre país britànic que hi ha al Mundial i al grup, una aficionada iraniana, i resident als Estats Units, ha viscut en les seves pròpies carns la manca de llibertat d’expressió. Ha acudit al partit amb una samarreta que tenia el nom de Mahsa Amini, una jove iraniana d’origen kurd que va ser arrestada, i torturada fins la mort per part de policies iranians, en no fer servir el tradicional hijab. A més, portava el número 22, que és l’edat amb la qual la jove va morir el passat setembre. I l’aficionada en el partit, també, duia unes llàgrimes amb el color de la sang a la seva cara, com a maquillatge.

Una protesta respectuosa, aparentment normal i que no incloïa cap missatge agressiu. Ni tan sols cap referència vers el govern iranià. Tot i això, tal com han registrat fotògrafs de premsa que hi havia a l’estadi, un membre de seguretat s’ha confrontat amb l’aficionada, anomenada Yasi. Segons diversos mitjans, se li ha confiscat la samarreta, mentre que també n’hi ha que diuen que ha estat expulsada del recinte.

És veritat que hi ha una norma de la FIFA que prohibeix qualsevol objecte amb textos o imatges que incloguin missatges polítics, ofensius o discriminatoris. Per tant, el principal culpable és l’organisme futbolístic, presidit pel controvertit Gianni Infantino.



Més notícies
Gianni Infantino, al Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per les seves mentides
Comparteix
El president de la FIFA, Gianni Infantino, és un dels màxims responsables d'aquesta Copa del Món i còmplice del règim qatarià
Ehsan Hajsafi, capità de la selecció de l'Iran | Europa Press
El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Notícia: El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Comparteix
El règim iranià ha quedat assenyalat després de les crítiques del capità Ehsan Hajsafi
Gareth Southgate, seleccionador anglès, al Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva covardia
Notícia: El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva covardia
Comparteix
Gareth Southagate, seleccionador anglès, ha defensat les amenaces de la FIFA al braçalet LGTBIQ+
Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Comença el Mundial de la vergonya
Notícia: Comença el Mundial de la vergonya
Comparteix
La Copa del Món de Qatar, tacada per la corrupció i per un règim molt polèmic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa