Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar per la seva covardia

La segona jornada del Mundial de Qatar ha estat de les més polítiques que es recorden en una Copa del Món. Des de la valentia dels jugadors iranians a l’hora de no cantar l’himne com a senyal de protesta contra la repressió que s’està vivint al seu país contra les dones que protesten contra el vel, fins als futbolistes de la selecció anglesa agenollats contra el racisme, passant per la vergonyosa mesura de la FIFA d’amenaçar els capitans que volguessin lluir el braçalet One Love en defensa del col·lectiu LGTBIQ+.

Gareth Southgate, seleccionador anglès, el gran assenyalat del Mundial després de la segona jornada

El màxim organisme del futbol mundial, en total connivència amb el règim de Qatar, ha aconseguit eliminar aquest distintiu dels braços dels jugadors de la Copa del Món. Les set federacions que l’havien impulsat, Alemanya, Anglaterra, Gal·les, Suïssa, Bèlgica, Dinamarca i Països Baixos, han anunciat, “frustrades”, que han demanat als seus capitans que es fessin enrere. Fins aquí la situació era prou comprensible. El que ja no es pot defensar són les declaracions posteriors de Gareth Southgate, seleccionador anglès.

Després de la victòria dels three lions contra l’Iran, Southgate ha hagut de respondre una pregunta sobre les amenaces de la FIFA i el fet que finalment el seu capità, Harry Kane, que tant havia defensat l’ús del braçalet One Love, no l’hagi pogut lluir. El seleccionador anglès, en comptes de criticar tota aquesta situació, ha defensat la FIFA amb unes paraules que clarament donen la raó a aquest organisme i fins i tot al règim qatarià.

Harry Kane, capità de la selecció anglesa | Europa Press
Harry Kane, capità de la selecció anglesa | Europa Press

Les paraules de Southgate que donen la raó a la FIFA i a Qatar

Southgate ha assegurat que “entén la situació de la FIFA” i que ja han fet bé, perquè “en algun lloc s’ha de posar el límit”. El que està dient, directament, amb aquestes paraules és que la lluita a favor dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ és una línia vermella. A més a més, amb la que probablement ha estat la seva frase més greu, també ha demanat que es deixi de parlar de tot això: “En un món ideal la situació ja estaria resolta, però ara toca concentrar-nos en el futbol”. Mentre els seus jugadors aprofitaven l’altaveu del Mundial per agenollar-se contra el racisme, ell demanava que no es desviés l’atenció de la pilota. Així doncs, Southgate ha cedit clarament davant les pressions de la FIFA i del règim de Qatar i fins i tot els ha donat la raó amb aquestes paraules.



Més notícies
Els aficionats de l'Iran sostenen una bandera iraniana amb les paraules 'Woman Life Freedom' durant el partit del Mundial entre Anglaterra i l'Iran | Europa Press
La segona jornada del Mundial de Qatar demostra que el futbol és política
Notícia: La segona jornada del Mundial de Qatar demostra que el futbol és política
Comparteix
Anglaterra goleja l'Iran i els Països Baixos suen per derrotar Senegal en un dia carregat de notícies extraesportives
Harry Kane, capità de la selecció anglesa, amb el braçalet 'One Love' | Europa Press
La FIFA executa la mesura més vergonyosa del Mundial de Qatar
Notícia: La FIFA executa la mesura més vergonyosa del Mundial de Qatar
Comparteix
L'amenaça de castigar els jugadors que llueixin braçalets LGTBIQ+ amb targetes grogues ha estat efectiva
Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Comença el Mundial de la vergonya
Notícia: Comença el Mundial de la vergonya
Comparteix
La Copa del Món de Qatar, tacada per la corrupció i per un règim molt polèmic
Khalid Batarfi, líder d'Al Qaeda a la Península Aràbiga | Europa Press
Al Qaeda demana als musulmans que no vagin als estadis del Mundial de Qatar
Notícia: Al Qaeda demana als musulmans que no vagin als estadis del Mundial de Qatar
Comparteix
"Advertim a tots els nostres germans musulmans que no assisteixen a aquest esdeveniment, ni el segueixin", ha dit el grup terrorista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa